UEFA EURO 2020 UEFA EURO 2020 - Hírek

Bocsánatot kért az azeriektől a holland játékvezető

| Forrás: m4sport.hu/vi.nl
A holland Dennis Higler a mérkőzés végéig gyakorlatilag hibátlanul vezette a Magyarország-Azerbajdzsán Eb-selejtezőt, a hajrában viszont pillanatok alatt az összecsapás főszereplőjévé vált, amikor kezezés miatt érvénytelenítette Bahlul Musztafazade gólját. Hibájának köszönhetően a magyar válogatott végül győzelmet ünnepelhetett.
 

A mérkőzés után az azeriek középpályása, Gara Garajev arról beszélt, hogy a játékvezető a mérkőzés lefújása után belátta tévedését, illetve finoman utalt arra, hogy hiányolja a videobírót a selejtezősorozatban.

„Nem akarok különösebben foglalkozni a játékvezetővel, habár úgy gondolom, hogy az eset egyértelmű volt. Általában, ha egy bíró megad egy gólt, aztán hirtelen megváltoztatja döntését, akkor minimum bizonyítékkal kell előállnia. Esetünkben nem létezett bizonyító eszköz, amellyel előállhatott volna. Azt éreztem a meccs után, hogy a magyarok sajnálnak minket, mert a gól szabályos volt. A játékvezető is odajött hozzánk bocsánatot kérni, és belátta, hogy az ítélete hibás volt. Ettől függetlenül, ezen a szép estén előzőleg már elvett tőlünk mindent” – nyilatkozta kesernyés szájízzel a 27 éves labdarúgó.

Nikola Jurcevic, az azeriek szövetségi kapitánya már korántsem volt ennyire megbocsájtó hangulatban Higlerrel szemben.

„Nincs sok mondanivalóm a mérkőzésről azok után, hogy cirka ötven üzenetet és véleményt kaptam a telefonomra a végén történtekről a lefújás után. Ráadásként az összes magyar újságíró biztosított arról, hogy szó sem volt kezezésről. Nagyon sajnálom a srácokat, akiknek le kellett nyelniük ezt a vereséget. Azerbajdzsán egy kis ország, amelynek nincs hangja a futball világában, de ettől még nem érdemli meg, hogy ilyen tapasztalatban legyen része” – mondta a csalódott kapitány.

Az azeri Azadliq arról is beszámolt, hogy a holland bíró az eset visszanézése után odament a vesztes csapat tagjaihoz és személyesen kért elnézést a hibáért.

További Hírek