Válogatott UEFA EURO 2020 - Hírek

Lovrencsics: Mentálisan sokat kivett a csapatból a győzelmi kényszer

| Forrás: m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Az azeriek elleni 1-0-s Európa-bajnoki selejtezős győzelmet követően a magyar labdarúgó-válogatott jobbhátvédje, Lovrencsics Gergő elmondta, sokat kivett a csapatból, hogy győzelmi kényszer alatt játszott, hogy ennek elenére meglett a három pont, Holman Dávid szerint a csapat erejét mutatja, s hozzátette, tudják, milyen súlya lesz a Wales elleni mérkőzésnek, s mindenki szívét-lelkét ki fogja tenni a pályára.
 

A november 19-i, rendkvíül fontos Wales-Magyarország Eb-selejtezőt az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Lovrencsics Gergő: “Az első félidőben letámadtuk az ellenfelet és el tudtuk volna dönteni a meccset. A másodikra egy kicsit az energiánk is fogyott, de az a lényeg, hogy  megvan a meccs. Mindenki tudta, hogy ha nem nyerünk, akkor elszálltunk, s ez mentálisan is kivett belőlünk.”

A horvátok elleni találkozón nagyot hibázó jobbhátvéd azt is elárulta, a spliti pofont követően hogyan tudott erőt meríteni az azeriek elleni mérkőzésre.

“Voltam már hasonló szituációban lelkileg, úgyhogy tudtam, mire van szükségem, hogy ebből kijöjjek. Nagy pofon volt, de fel tudtam állni, soha nem szabad feladni. Próbáltam ezt mondogatni magamban és kicsit kikapcsolni az agyam. Nagyon sokat beszéltem a családommal, a gyerekeimmel, akik nagyon sokat segítettek ebben.”

Holman Dávid: “Tudtuk, hogy nem egy rossz csapat ellen játszunk, milyen eredményeket értek el korábban, tudtuk, egy hajtós, küzdős mérkőzés lesz, így örülünk a három pontnak. nehéz felállni egy olyan vereség után, mint a horvátok elleni, de a csapat erejét mutatja, hogy nagy nyomás alatt is meg tudtuk nyerni ezt a nehéz mérkőzést. egy ilyen pofon után is sikerült talpra állni. Biztos vagyok benne, hogy mindenki tudja, milyen súlya lesz a Wales elleni mérkőzésnek, s mindenki szívét-lelkét ki fogja tenni a pályára.”

Vida Máté: “A selejtezősorozat véghajrájára kerültem a válogatottba, ennek ellenére, nem tudom, miért, de nem volt bennem izgalom. Nagyon motivált, hogy mindenkinek megmutassam, senkinél sem vagyok rosszabb az adott poszton és rám is ugyanúgy lehet számítani. Örülök a győzelemnek, voltak jó dolgaink a meccsen, úgy hetven percig, a végére viszont egy kicsit elfogytunk.”

Sigér Dávid: “Azért lett nehéz a meccs, mert nem jött a második gól, pedig benne volt a csapatban. Az utolsó percekben történteknél láttam, hogy az ellenfél játékosa besodorta a labdát, nekem pedig megállt a szívem. Mikor láttam, hogy a bíró felrakja a kezét és nem fogja megadni a gólt, óriási kő esett le a szívemről.  Lelkileg úgy kellett ez a győzelem, mint egy falat kenyér. A szlovákok elleni mérkőzés után úgy éreztük, elvettek tőlünk valamit, de ezt most visszakaptuk. Ez a győzelem nagyon nagy lendületet adhat az utolsó Eb-selejtező előtt.”

További Hírek