UEFA EURO 2020 - Hírek

A török játékosok újra szalutáltak – kivéve a gólszerzőt

| Forrás: mti
Az európai szövetség (UEFA) figyelmeztetése ellenére a török labdarúgó-válogatott többsége ismét katonai szalutálással ünnepelte gólját az Európa-bajnoki selejtező-sorozat hétfői játéknapján.

A török csapat tagjai a pénteki, Albánia elleni találkozón váltották ki először az UEFA megintését, miután a 90. percben szerzett győztes góljuk után szalutáltak a nézők felé, ezzel kifejezve támogatásukat országuk szíriai offenzívája mellett.

A kontinentális szövetség hétfőn délelőtt reagált a történtekre, és vizsgálatot indított a török szövetség ellen, mivel a szabályok szerint mindennemű politikai állásfoglalás tiltott a stadionokban. A törökök viszont úgy tűnik, nem ijedtek meg az UEFA lépésétől, és a 82. percben elért, egyenlítést jelentő találatot követően ismét szalutáltak, legalábbis a csapat nagy része.

Kaan Ayhant (jobbról) nem tudta közös demonstrációra bírni Merih Demiral (fotó: EPA/IAN LANGSDON)

A gólszerző Kaan Ayhan és düsseldorfi klubtársa, Kenan Karaman ugyanis nem volt hajlandó társaikkal tartani, ami láthatóan feszültséget okozott Merih Demiral és Ayhan között. A Fortuna Düsseldorf péntek este közleményben ítélte el a törökök megmozdulását, és elhatárolódott a politikai megnyilvánulástól.

Ayhan gólja a kvalifikáció szempontjából roppant fontos volt csapatának, mert ha vereséget szenvedett volna, csupán három ponttal előzné meg Izlandot, a következő fordulóbeli ellenfelet, amely győzelemmel, jobb egymás elleni összevetéssel elé kerülhetett volna a tabellán. A párizsi döntetlenjével viszont Törökország 19 ponttal az élen áll a H csoportban, a kedvezőbb egymás elleni eredmények miatt megelőzve a világbajnok francia gárdát, és a következő játéknapon már döntetlennel is kiharcolná az Eb-indulást.

A H csoport állása:
1. Törökország 19
2. Franciaország 19
3. Izland 15
4. Albánia 12
5. Andorra 3 (1-16)
6. Moldova 3 (2-22)

következő forduló:
Törökország–Izland
Franciaország–Moldova
Albánia–Andorra

További Hírek