Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Baráth Botond a Honvédnál várja a válogatott meghívót

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott védője, Baráth Botond az M4 Sporthíradóban adott interjúban a nemzeti csapat elmúlt mérkőzései mellett a Wales elleni találkozóról és saját helyzetéről is szót ejtett.

Az amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Sporting Kansas játékosa elárulta, a Horvátországban elszenvedett – ahol eltiltottként Baráth csak a lelátón szurkolhatott – 3–0-ás vereség után a szakmai stáb tagjainak jóval többet kellett beszélgetni a labdarúgókkal annak érdekében, hogy Azerbajdzsán ellen megfelelő mentális állapotban lépjenek pályára. „Tizenötezer gyerek előtt játszottunk, nem tehettük meg, hogy búslakodva futballozzunk” – tette hozzá.

Az öltözői hangadókról elmondta: „Természetesen a Dzsudzsák Balázs és a Szalai Ádám azok, akik próbálják húzni a csapatot.”

A kontinensviadalra való kijutás szempontjából sorsdöntő Wales elleni találkozón Baráth szerint nem is formajavulásra, sokkal inkább koncentrációra lesz szükség: „Nem csak a 90. percig kell koncentrálni, hanem a hosszabbításra is oda kell figyelni, mert ott is bármi megtörténhet, ahogy mutatta az Azerbajdzsán elleni mérkőzés is.”

Mivel a Sporting Kansas nem jutott be az MLS rájátszásába, Baráth Botond jelenleg itthon van és a Budapest Honvédnál kért edzéslehetőséget: „Szeretném megkapni a válogatott meghívót és a Budapest Honvédnál kértem edzéslehetőséget. Már csak a papírokra várok, amiket ha megkapok, már mehetek is tréningezni.”