Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Martin Garrix lesz az UEFA EURO 2020 hivatalos zenei előadója

m4sport.hu
Martin Garrix írja és adja elő az UEFA EURO 2020 hivatalos dalát, miután október 19-én, a nagyszabású amszterdami Dance Event zenei fesztiválon látványos külsőségek mellett a holland világsztár DJ-t és producert választották a torna hivatalos zenei előadójának.
 

A 23 éves DJ szülővárosában, Amszterdamban, a jövő évi torna tizenkét rendező városának egyikében jelentette be a nagy hírt.

Miután vakító és káprázatos fényshowjával feltüzelte a tömeget a teltházas amszterdami RAI konferenciaközpontban, Garrix váratlanul kisétált a színpadra a Henri Delaunay Kupával a kezében – ezt a trófeát veszi majd át az UEFA EURO 2020 győztese –, és ezt követően a mögötte lévő óriás kivetítőn megerősítést nyert, hogy ő lesz a jövő évi torna hivatalos zenei előadója.

A hivatalos dal 2020 tavaszán kerül nyilvánosságra, csakúgy, mint annak az énekesnek a személye, akivel Garrix együttműködik majd. A két előadó először az UEFA EURO 2020 megnyitóján adja elő teljes egészében a dalt a római Olimpiai Stadionban 2020. június 12-én.

A hivatalos dal mellett Martin készíti a hivatalos bevonuló zenét, valamint az összes hivatalos közvetítőcsatornára szánt zenét is.

„Óriási megtiszteltetés, hogy engem kértek fel az UEFA EURO 2020 hivatalos dalának elkészítésére. Nagyon várom már, hogy mindenki hallja – mondta Garrix. – A jövő nyári torna minden eddiginél közelebb hozza az eseményt a szurkolókhoz, és nagyon remélem, hogy a dalom segítségével mindenki úgy érzi majd, hogy ő is az esemény részese.”

Egy hasonló esemény nagy hatással volt Garrix munkásságára: holland honfitársa, a 2004-es olimpia athéni megnyitó ünnepségén fellépő Tiesto inspirálta, és később maga is hatalmas sikereket ért el világszerte.

Garrix olyan elektronikus popslágerekkel vált a világ egyik legismertebb DJ-vé, mint az Usherrel közösen készített Don’t Look Down, a Dua Lipával készített Scared to be Lonely, vagy a Bebe Rexhával készített Name of Love. Garrix a zeneipar legnagyobbjaival készít közös dalokat, így Tiestóval és az UEFA EURO 2016 hivatalos dalát író David Guettával is együttműködött már, a közelmúltban pedig Dean Lewisszel dolgozott együtt a Used To Love című közös dalukon.

Martin Garrix lesz az UEFA EURO 2020 hivatalos zenei előadója (Fotó: UEFA.com)

Az Európa-bajnokságok 60. évfordulója alkalmából, most először az UEFA EURO 2020 Európa-szerte tizenkét városban kerül megrendezésre. A jövő nyári mérkőzéseknek Amszterdam, Baku, Bilbao, Budapest, Bukarest, Dublin, Glasgow, Koppenhága, London, München, Róma és Szentpétervár ad otthont.

Guy-Laurent Epstein, az UEFA marketingigazgatója elmondta: „Az UEFA EURO 2020 egy egy hónapon át zajló ünnepség lesz, és nem létezik jobb ember a buli beindítására, mint Martin Garrix. Mind a zene, mind a futball képes összehozni az embereket, és mivel a tornát most először Európa tizenkét különböző országában rendezik meg, az UEFA EURO 2020 kiemelt üzenete az egység lesz.”

Martin Garrix hozzátette: „Őrületes belegondolni, hogy az UEFA EURO 2020 tizenkét különböző városban kerül megrendezésre, de ez a lehető legjobb módja, hogy megünnepeljük a sorozat 60. évfordulóját. A zene a szenvedélyem, de emellett nagy futballrajongó is vagyok, így még nagyobb megtiszteltetés számomra, hogy én készíthetem minden idők legnagyobb EURO-eseményének a hivatalos dalát.”

A zene- és futballrajongók november 30-án találkozhatnak Martin Garrix-szel az UEFA EURO 2020 sorsolásán Bukarestben. Ha szeretne a szerencsések között lenni, jelentkezzen a www.euro2020.com/Martin-Garrix oldalon.