UEFA EURO 2020 - Hírek

Szombaton jön az eEuro 2020 első magyarországi selejtezője

| Forrás: m4sport.hu
November 2-án, szombaton rendezik a válogatott e-futball legnagyobb eseményének, az UEFA által szervezett eEuro 2020 porgramnak az első magyarországi selejtezőjét.

Az eEuro résztvevői a KONAMI e-futball PES 2020 játékban mérik össze a tudásukat. A bajnokságban minden országot egy kettő-négy főből álló „válogatott” képvisel majd, Magyarországról két fő jut majd tovább.

Az első alkalommal kiírt viadalra az 55 nemzeti szövetség 2019 novembere és 2020 januárja között választja ki a csapattagokat. Magyarországon ez egy online verseny keretében történik majd, amelyet az UEFA partnerszervezete, az ESL szervez.

Az eEuro2020 regisztráció már folyamatban van, jelentkezni és a lebonyolításról többet megtudni az UEFA magyar nyelvű oldalán lehet. A kiválasztókat november 2-án, 19-én, 23-án és december 4-én rendezik.

Ezt követően az országokat képviselő csapatok egy online eEURO selejtező-szakaszban mérkőznek meg egymással, ennek sorsolását 2020 januárjában tartják. A selejtező-szakaszban tíz csoportba osztják a résztvevő országokat, amelyek 2020 márciusa és májusa között mérkőznek meg egymással. Minden ország két mérkőzést játszik a csoport többi csapata ellen, minden meccs pontszáma számít, és ezek összessége alapján alakul ki a végső sorrend. A londoni döntőbe tizenhat válogatott kvalifikálja magát.

A július 9-10-ei, londoni döntőbe kvalifikált játékosok közvetlenül a jövő évi Európa-bajnokság július 12-ei, Wembley Stadionban sorra kerülő fináléja előtt mérik össze tudásukat. A 16 országot négy csoportra osztják, melyek első két helyezettjei jutnak tovább a negyeddöntőbe.
Az eEURO 2020 győztesei a pénzdíj mellett jegyeket nyernek az Eb-döntőre.

További Hírek