Élő stream csatornák X
×

UEFA EURO 2020 - Hírek

Az Adidas leleplezte a 2020-as Eb hivatalos labdáját

| Forrás: m4sport.hu
Az UEFA EURO 2020 sokszínűsége ihlette az Adidas „Uniforia” nevű hivatalos labdáját, amelyet a jövő nyári tornán használnak majd.
 
Fotó: adidas

A 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu  közvetíti élőben.

Az Adidas leleplezte az UEFA EURO 2020 hivatalos labdáját, amelyet a topszintű nemzetközi futballt jellemző angol unity (egység) és euphoria (eufória) szavak kombinációjaként, Uniforiának neveztek el. Az Uniforia a jövő nyári tornára jellemző, az egész kontinenst átszelő egységet és toleranciát, egymás elfogadását reprezentálja.

Az UEFA EURO 60. évfordulója alkalmából a jövő nyári tornát Európa tizenkét országában rendezik meg – ez az egyedülálló lebonyolítási forma inspirálta a hivatalos labdát is.

Az Uniforia dizájnja a hidak keresztezésének eszméjét, a határok elmosódását és a tornát körüllengő sokszínűséget ötvözi, a művészet és a futball egyedülálló keverékén keresztül. Ezek az elemek voltak a 2018-ban kezdődött tervezési procedúra kiindulópontjai.

„A hivatalos meccslabda tervezésekor mindig a kultúra visszatükrözését tartjuk szem előtt: az utcák, városok szellemiségét, amelyet büszkén mutathatunk meg a stadionban” – mondta Anika Marie Kennaugh, az Adidas terméktervezője.

„Az összes kulcsfontosságú városunkban azt tapasztaltuk, hogy a változáshoz összefogásra és egységre van szükség. A világ egyik legnagyobb sporteseményeként az UEFA EURO 2020 egy óriási lehetőséget kínál, hogy büszkén mutassuk meg az egységben rejlő erőt, és megünnepeljük a sportot, mint összekötő kapcsot az emberek, az ötletek és a kreativitás között.”

(Fotó: adidas)

Az Uniforia dizájnjában vastag, fekete ecsetvonású vonalak futnak végig a labdán, amely a határok keresztezését és elmosódását szimbolizálják, visszaadva a torna transzkontinentális jellegét. Ezeket az átfogó vonalakat élénk, világos színekkel ötvözik, amelyek a torna sokszínűségét és a különböző kultúrák találkozását reprezentálják.

„Ezen az egyedülálló tornán az Adidas a futballt – és a sportot – ünnepli, amely képes összehozni a világot” – mondta Florian Alt, az Adidas marketingosztályának alelnöke.

„A futball mindenkié, és független attól, hogy ki vagy, honnan jössz, vagy hogy milyen borításon játszol – a futball mindnyájunkat egyesít, amikor játsszunk. Az Uniforia pedig egy olyan szimbólum, amely mögött mindannyian egységesen felsorakozhatunk.”

Az UEFA EURO 2020 június 12-én, Romában veszi kezdetét, a végső győztes kilétére pedig egy hónappal később, a londoni Wembley Stadionban rendezett döntőben derül fény.

A mérkőzéseket Európa 12 városában, Amszterdamban, Bakuban, Bilbaóban, Budapesten, Bukarestben, Dublinban, Glasgow-ban, Koppenhágában, Londonban, Münchenben és Szentpétervárott rendezik.

További Hírek