Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Csányi Sándor: „Akkor is Rossi marad a kapitány, ha Walesben nem jutunk ki az Eb-re”

m4sport.hu
Csányi Sándor, az MLSZ elnöke kijelentette, a novemberi Wales–Magyarország mérkőzésen a válogatott Eb-részvételével ellentétben Marco Rossi állása nem forog majd kockán, a szövetség az eredménytől függetlenül hosszú távon bizalmat szavaz az olasz szakembernek.

 „Talán nem a legjobb vezetői magatartás, hogy egy ilyen sorsdöntő mérkőzés előtt mondom, de én akkor is számítok Marco Rossi munkájára – és azt gondolom, hogy az elnökség is osztja a véleményemet –, ha most nem jutnánk ki az Európa-bajnokságra” – jelentette ki az M4 Sportnak adott interjúban a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

A teljes beszélgetést vasárnap 16 órától, a Sport7 című műsorunkban láthatják, az m4sport.hu-n pedig vágatlanul is megtekinthetik majd. 

„[Marco Rossi] egy jó szövetségi kapitány, beugrott a mély vízbe, minden előkészület és barátságos meccs nélkül kellett elkezdenie a Nemzetek Ligáját. Akkor járunk jól, ha megtartunk egy olyan embert, aki tudja motiválni a játékosokat, elfogadják a szurkolók és érti a szakmáját. Bizonyította már magyar és a szlovák bajnokságban is. Egy szövetségi kapitánynak hosszútávon kell tudni építkeznie” – tette hozzá Csányi Sándor.

Marco Rossi (fotó: Facebook/MLSZ)

Az 55 éves Rossi 2018 júniusában vette át a szövetségi kapitányi posztot, azóta 14 mérkőzésen 6 győzelem 1 döntetlen és 7 vereség a mérlege. Szerződése 2020 nyaráig, tehát az Eb végéig szól, de az elhangzottak alapján szinte biztosan új szerződést ajánlanak majd neki.

A magyar labdarúgó válogatott november 15-én Uruguayt fogadja az új Puskás Ferenc Stadion avatómérkőzésén, négy nappal később pedig Wales vendégeként zárja a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőit. A M4 Sport és az m4sport.hu mindkét mérkőzést élőben közvetíti. 

A selejtezőcsoportjában jelenleg második magyar válogatott egy cardiffi győzelem esetén biztosan kvalifikál a jövő évi tornára, így sorsa a saját kezében van, de még négy válogatott is megszerezheti a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikét.

eb-selejtező tabella 8. játéknap (forrás: M4 Sport)

Amennyiben a magyar csapat lemarad az automatikus kvalifikációról, a Nemzetek Ligája rájátszásában még kiharcolhatja azt.