UEFA EURO 2020 - Hírek

Lisztes Krisztián: Úgy kell készülni Wales ellen, mint egy klasszikus döntőre

| Forrás: m4sport.hu
Lisztes Krisztián 49-szeres magyar válogatott labdarúgó többek között a közelgő stadionavatóról és a Wales elleni Eb-selejtezőről is beszélt az M4 Sporthíradóban.

A Ferencváros, a Stuttgart és a Werder Bremen egykori meghatározó játékosa kellemes emlékeket őriz a Népstadionról, amelynek helyén épült az új Puskás Aréna.

A magyar válogatottban 1994. és 2004. között 49 alkalommal pályára lépő irányító középpályás Mészöly Kálmán „kezei alatt” 18 évesen debütált a címeres mezben a Népstadionban: „A németek ellen egy bravúros 0–0-át értünk el és valóban talán meglepő is volt a behívóm 18 évesen. Nem számítottam rá, talán egy előlegezett bizalom is lehetett ebben, akkor már képben volt a stuttgarti szerződésem. Nagyon szép gesztus volt, de úgy gondolom, a teljesítményemmel is rászolgáltam akkor már. Nagyon nagy élmény volt.”

Szívesen emlékezett vissza az Olaszország elleni világbajnoki selejtezőre is, amely Horváth Ferenc és Filippo Inzaghi két-két góljával döntetlenre végződött, az egyik magyar találathoz pedig ő maga is hozzájárult egy assziszttal.

Az új Puskás Arénát még belülről nem látta Lisztes Krisztián, aki az euro2020 önkéntes programjának nagykövete, de a Magyarország–Uruguay stadionavatón mindenképpen ott lesz: „Nagyon várom ezt a mérkőzést, de ha lehet mondani, még jobban a Wales elleni idegenbeli Eb-selejtezőt.”

A sorsdöntő Wales–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőn rendkívül nehéz összecsapásra számít: „Tudjuk, hogy győzni kell és akkor kijutunk az Eb-re, de egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Nem elrugaszkodott gondolat szerintem az, hogy ott nyerni tudunk, de biztosan mindenkitől száz százalék kell, vagy annál több. Úgy kell erre készülni valóban, mint egy döntőre, ez tényleg egy klasszikus döntő lesz, ahol ez az egy mérkőzés fog számítani. Biztos vagyok benne, hogy a szövetségi kapitányunk, Rossi mentálisan nagyon jól fel fogja készíteni a csapatot és talán ez lesz a legfontosabb, hogy fejben erre a nyomásra mindenki úgy készüljön fel, hogy a legjobbat tudja magából kihozni.”

További Hírek