Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Edzője szerint Nagy Ádám pályára léphet a válogatottban

m4sport.hu
A Bristol City vezetőedzője úgy véli, Nagy Ádám bevethető lesz a magyar labdarúgó-válogatott sorsdöntő, Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőjén.
Nagy Ádám gólöröme a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában játszott Magyarország – Finnország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2018. november 18-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az angol másodosztályban szereplő klub vasárnap a Cardiff City otthonában lép pályára. Lee Johnson azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a magyar légiós azon a mérkőzésen pályára fog-e lépni, de szerinte a válogatottban már játszhat. „Arra számítok, hogy a válogatott számára már rendelkezésre fog állni” – olvasható a Bristol Poston.

„Egyre közelebb van a visszatéréshez. Egy injekciós kezelésnek köszönhetően felgyorsult a gyógyulása, az elmúlt néhány nap már fájdalommentesen edzett, ami nagy dolog. Tisztában vagyubnk vele, hogy a válogatott mindenek fölött áll. Meg különben is, súlytalanok vagyunk hozzá, hogy megakadályozzuk bármely játékosunkat abban, hogy csatlakozzon a nemzeti csapatához, ahonnan akkor is meghívót küldenének, ha az illető egy balesetben elvesztette a lábát” – utalt a tréner egy-két másik Bristolon belüli esetre.

„Nagy esetében ez azért most más. Mindenki tudja, mennyire csalódott voltam, mikor a legutóbb behívták. Jelenleg azonban úgy érzem, helyes döntés született. Behívták, megvizsgálták, és ha kellően jó állapotban lesz, akkor bevetik a Wales elleni, Magyarország számára nagyon fontos mérkőzésen. Ádám szenvedéllyel viseltet a válogatottja iránt, amely most közel áll hozzá, hogy kijusson az Európa-bajnokságra. Minden meccsük egy döntővel ér fel, így megértem, miért játszott korábban sérülten is. De nincs harag, megbeszéltük a dolgot” – mondta Johnson.

Nagy Ádám a Bristol City augusztus 17-i összecsapásán szenvedett bokasérülést, azóta nem játszott klubcsapatában, a szlovákok ellen szeptember 9-én 2–1-re megnyert Eb-selejtezőn ugyanakkor pályára lépett a válogatottban, ez pedig az edző véleménye szerint 6-8 héttel késleltette a felépülését.

A magyar válogatott jövő pénteken az Uruguay elleni felkészülési mérkőzéssel avatja fel az az új Puskás Arénát, majd négy nappal később Wales vendége lesz sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, melyen győzelme esetén kijutna a jövő évi, részben budapesti rendezésű kontinensviadalra. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti.