Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Sterlinget kirakták az angol keretből

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Manchester City támadóját azért rakta ki az angol labdarúgó-válogatott keretéből a szövetségi kapitány, Gareth Southgate, mert a vasárnapi, Liverpool elleni bajnoki rangadó után a nemzeti csapat edzőtáborában is összetűzésbe keveredett válogatottbeli csapattársával, Joe Gomezzel.
 

Az angol labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Raheem Sterling „csapaton belüli csetepaté” miatt nem tarthat a válogatottal, amely csütörtökön hazai pályán játszik Európa-bajnoki selejtezőt Montenegróval, s ha nyer, biztosan kijut a 2020-as kontinenstornára – írja a BBC.

A nézeteltérés a vasárnapi, 3–1-es Pool-győzelemmel zárult bajnoki utolsó perceiben alakult ki, mikor a 87. percben csereként beállt Gomez egy szabadrúgásnál nem adta oda a labdát. Ezt követően az edzőtáborban sem csillapodtak a kedélyek, a The Sun információi szerint Gomez békülni szeretett volna az étkezdében, Sterling azonban visszautasította a baráti jobbot és torkon ragadta a védőt.

A City 24 éves támadója a közösségi médiában megerősítette, hogy Gomezzel volt egy 5-10 másodperces egymásnak feszülésük de állítólag már rendezték az ügyet.

„Olyan sportágat űzünk, melyben magas hőfokon égünk. Mindketten odamondtunk a másiknak, elragadtak az érzelmek. Már tisztáztuk egymással a dolgot, rendben vagyunk. Nem kell ebből nagyobb ügyet csinálni, mint amekkora valójában, a legfontosabb a csütörtöki mérkőzés.”

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate elmondta, „sajnos nem csillapodtak a kedélyek a vasárnapi meccs után”.

„Az egyik legnagyobb eredményünk és erősségünk, hogy a klubrivalizálást el tudtuk választani a válogatottól. Ezért a történtek miatt a teljes kerettel egyetértésben úgy döntöttünk, nem számolunk Sterlinggel a csütörtöki, Montenegró elleni Eb-selejtezőn. Úgy gondolom, a csapatnak most ez lesz a legjobb.”

A soron következő lesz az angol válogatott történetének 1000. mérkőzése.