Élő stream csatornák X

UEFA EURO 2020 UEFA EURO 2020 - Hírek

Giggsnek tetszett a walesiek játéka, Bale és Ramsey állapotáról is beszélt

| Forrás: m4sport.hu / walesonline.co.uk/
Ryan Giggs, a walesi válogatott szövetségi kapitánya nagyon elégedett volt csapata teljesítményével az Azerbajdzsánban elért 2-0-s győzelem után, amellyel megmaradt a reménye, hogy a 2020-as Európa-bajnokságra pótselejtező nélkül juthassanak ki. Ehhez november 19-én a magyar nemzeti csapatot is mindenképpen meg kell verni, Cardiffban.
 
Ryan Giggs (Fotó: EPA/PETER POWELL)

Ryan Giggs a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy amióta ő a kapitány, talán most játszott a legjobb a walesi válogatott, Azerbajdzsán ellen.

Kieffer Moore és Harry Wilson gólja versenyben tartotta a nemzeti csapatot, hogy az E csoport első két helye közül az egyiken végezzen, ami automatikus kijutást jelentene a jövő évi Eb-re. Utolsó négy mérkőzésén veretlen maradt a walesi nemzeti csapat, a szövetségi kapitány úgy érzi, hogy ez a lendület a magyarok ellen is kitarthat.

„Természetesen az eredmény az, ami számít. A jó eredmény elérése volt az elsődleges célunk, de a teljesítménnyel is nagyon elégedett vagyok. Nyilván, van még min javítani, de összességében a válogatott helyzetét és a hatalmas nyomást figyelembe véve végtelenül elégedett lehetek a játékosok teljesítményével egyénileg és csapatként egyaránt. Helyenként egészen kiemelkedő játékot produkált a csapat, a hazai, Azerbajdzsán elleni meccsünk óta (június 9-én 2-1-re nyert Wales) rengeteget fejlődtünk. Azóta nehéz ellenfelek ellen léptünk pályára és nagyot javult a játékunk. A srácok önbizalommal telve léptek pályára, ami nagyon nehéz feladat nemzetközi szinten, amikor ilyen nagy szünet van két mérkőzés között. Azerbajdzsánban nem könnyű nyerni, a nyomás is hatalmas volt rajtunk, ehhez képest a legjobbat hozták ki magukból a játékosaim” – mondta végtelenül elégedetten a mérkőzésről Giggs.

A mérkőzésen pályára lépett Gareth Bale, aki a walesiek Horvátország elleni mérkőzésén sérült meg, azóta klubcsapatában, a Real Madridban egyetlen percet sem játszott, ami miatt a spanyolok finoman szólva is fújnak rá.

Azerbajdzsán ellen Giggs a 60. percben cserélte le a válogatott legnagyobb csillagát, helyére másik legértékesebb játékosát, Aaron Ramseyt küldte be, aki szintén nincs még szászázalékos állapotban sérülése után. A szövetségi kapitány még nem tudja biztosra mondani, hogy játszhatnak-e, ha igen, mennyit a magyar válogatott elleni sorsdöntő selejtezőn.

„Még meg kell vizsgálnunk az állapotukat. Sokkal több időt nem adhattam volna neki (Bale-nek). Gareth-et aránylag korán kellett lecserélnem, de így Aaron kaphatott egy pár percet, de ennyi idő alatt is megmutatta, milyen kvalitásokkal bír, mennyire higgadt tud maradni. Váratlanul gyorsan épült fel (Bale). Idővel már egy kicsit kapkodta a levegőt, de erre előzetesen számítottunk is. Csak reménykedem abban, hogy kedden (Magyarország ellen) mindkettőjüket kezdetni tudom” – beszélt két legnagyobb sztárjáról a walesi szövetségi kapitány.

További Hírek