Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Hideg fejjel és tüzelő lélekkel harcolta ki az Eb-t a portugál válogatott

m4sport.hu/O Jogo
Fernando Santos, a portugál válogatott szövetségi kapitánya büszke játékosaira, akik kiharcolták a címvédőként az Európa-bajnoki részvételt, Luxemburg 2-0-s legyőzésével. Ugyanakkor belátja, hogy jóval nehezebben sikerült is elérni, mint ahogyan azt előzetesen elképzelték.
 

„Nem állítanám, hogy művészi teljesítményt nyújtottunk, szemben azzal, amit Litvánia ellen mutattunk, de sem a pálya, sem a játék nem volt ugyanaz. A pálya állapota gyakorlatilag értékelhetetlen volt, ami komoly nehézségeket okozott nekünk, főként a labdajáratásban. Az első percekben a csapat nem is találta meg a megfelelő ritmust, amelyben játszani kell egy ilyen talajon. Az első 25 percet követően már kiegyensúlyozottabb volt a játékunk, a középpályásaik többet játszottak előrefelé, aminek köszönhetően meg is szereztük a gólt, ami egy előre begyakorolt figura volt” – beszélt csapata nehézségeiről Fernando Santos.

Ugyanakkor azt is elmondta, nem számított arra, hogy ennyire nehéz lesz kiharcolni az Eb-részvételt.

„Nehezebb volt kiharcolni ezt a továbbjutást, mint ahogyan arra számítottunk volna. Már a Nemzetek Ligájában is megmutatták játékosaim, hogy milyen karakterek, most is megmutatták, mekkora harcosok. A mérkőzés eleji nehézségek után a második félidőre nagyot javult a gárda, azt játszották a fiúk, amit kértem. Néha jobban, néha rosszabbul sikerült a kivitelezés, de végig hideg fejjel és tüzes lélekkel játszottak. Egy pillanatig sem merült fel, hogy előre ívelgetjük a labdát a pálya miatt. Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést” – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a portugál szövetségi kapitány.

Borítókép: Fernando Santos (Fotó: EPA/MARIO CRUZ)