Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Miért 7 ezer néző előtt rendezték a horvátok sorsdöntő Eb-selejtezőjét?

m4sport.hu
Sokakat meglepett, hogy a horvát válogatott nem Zágrábban, hanem Rijekában játszotta utolsó Európa-bajnoki selejtezőjét, amelyen Szlovákia 3–1-es legyőzésével csoportelsőként biztosította helyét a 2020-as tornán.
(fotó: EPA/ANTONIO BAT)

A sorsdöntő mérkőzést, – hiszen a horvátok egy vereség esetén akár harmadikként is végezhettek volna – a Dinamo Zagreb 35 ezer férőhelyes stadionjában is rendezhették volna, de korábban már a HNK Rijeka jóval kisebb, maximálisan 8 ezer férőhelyes otthonára esett a választás.

Októberben a horvát sajtóban fel is röppent a hír, hogy átteszik a találkozót a fővárosba, ezt a horvát szövetség egy közleményben cáfolta.

A horvátok még a selejtező kezdete előtt döntöttek úgy, hogy a négy hazai mérkőzésnek az ország négy legnagyobb városa adjon otthont és ehhez ragaszkodtak is.

Azerbajdzsán ellen Zágrábban (35 ezer), Wales ellen Eszéken (18 ezer), Magyarország ellen Splitben (35 ezer) játszották hazai mérkőzésüket.

A szlovákok elleni győzelem után Zlatko Dalic szövetségi kapitány elismerte, nem számoltak azzal, hogy az utolsó mérkőzésig izgulniuk kell a kijutást illetően, ami azért is meglepő, mert hagyományosan kicentizik a selejtezőket.

„Egy sorsdöntő mérkőzést 35 és nem 7 ezer szurkoló előtt kellene játszani, de én is azok között voltam, akik úgy döntöttek, Horvátország különböző városaiban lépjünk pályára a selejtező során. Talán az én hibám, hogy nem számoltam azzal, ez a meccs még döntő jelentőségű lehet. Azonban nincs szükség negatív hangokra, nem kell állandóan vitatkozni valamin”idézi a horvát szövetség honlapja Dalicot.

„A világbajnokság után két célom volt, hogy a válogatott pályára lépjen Splitben és kijussunk az Eb-re, mindkettő sikerült. Egy Európa-bajnokságon vezethetem hazám válogatottját, nincs az a pénz, amivel ekkora boldogságot lehetne venni” – fejezte ki örömét a vb-ezüstérmes szakember.