Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Giggs abban bízik, egyszerre lehet a pályán Bale és Ramsey

m4sport.hu
A walesiek tisztában vannak vele, saját kezükben van a sorsuk és bíznak benne, élni is tudnak ezzel a lehetőséggel.
Ryan Giggs bízik csapatában. – Fotó: EPA/Peter Powell

Kedden Walesben lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn a magyar labdarúgó-válogatott. Amelyik csapat nyer, az biztos, hogy ott van a jövő évi tornán. (A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.)

A döntetlen csak a magyar csapatnak jelenhet automatikus kijutást, ám ehhez a szlovák-azeri meccsnek is ilyen eredménnyel kellene végződnie. Ha egyik csapat sem jutna ki egyenes ágon, a Nemzetek Ligája pótselejtezőjén még kvalifikálhatja magát a tornára.

Marco Rossi kiemelte, a kezdő tizenegy már megvan, a walesi találkozón a hozzáállás és az akarat lesz a döntő. Az ellenfélnél Ryan Giggs, a walesiek kapitánya abban bízik, hogy végre egyszerre lehet a pályán Aaron Ramsey és Gareth Bale. A selejtezősorozat eddigi meccsein erre még nem volt lehetősége, elsősorban Ramsey hosszan tartó sérülése miatt. A legutóbbi, Azerbajdzsán elleni összecsapáson a 60. percben egymást váltotta a két játékos.

A squawka.com összegzéséből kiderül, a walesiek bíznak benne, élni tudnak a lehetőséggel, hogy saját kezükben van a sorsuk. Úgy vélik, ez a meccs a 2018-as vb-selejtezők utolsó találkozójához hasonlít, amikor szintén egy győzelemnyire voltak a pótselejtezőt érő második helytől, de az írek nyerni tudtak Cardiffban, így ők játszhattak a rájátszásban, ahol 5-1-re maradtak alul a dánokkal szemben.

A walesi kapitány az azeriek legyőzése után úgy fogalmazott, még át kell gondolnia, mekkora felelősség a két játékos szerepeltetése egyszerre. „Balenek a lecserélés, Ramseynek a pár perc játék segített. Nagyon remélem, kedden lehetőségem lesz mindkettejüket bevetni”. Giggs szerint a fiatalok és a rutinosabbak megfelelő elegyet alkotnak a walesi gárdában, a játékosok egymást segítik, előbbiek az étvágyukkal, utóbbiak a tapasztalatukkal viszik előbbre a nemzeti együttest.

„Lendületben vagyunk, valamennyi játékos elszántan érkezett az edzőtáborba. A játékunk egyre javul, olyan lehetőség előtt állunk, amiről pár hónapja még álmodni se mertünk” – mondta a korábbi manchesteri klasszis, aki tisztában van vele, nem számíthat könnyű meccsre, legjobb formájukra lesz szükség Szalaiék ellen a Cardiff City 33 ezer férőhelyes stadionjában, ahova már előzetesen minden jegy elkelt.