Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Vida Máté: Zsoltiért is küzdeni fogunk

m4sport.hu/dac1904.sk/
Vida Máté, a DAC 1904 kiváló középpályása végigjátszotta a Puskás Arénát felavató mérkőzést Uruguay ellen a magyar válogatott mezében. Ugyanezt a dunaszerdahelyiek másik válogatott középpályása, Kalmár Zsolt nem tehette, mert a hajrában bokatörtést szenvedett.
 

A keddi sorsdöntő selejtező előtt rossz és szomorú hír ez, hisz Kalmár jó teljesítményt nyújtott Uruguay ellen, akár opció is lehetett volna Marco Rossi számára Wales ellen, Cardiffban.

Vida Mátéra viszont számíthat, aki hétfőn a DAC hivatalos honlapjának adott hosszabb interjút, amelyben a stadionavatóról és az előttünk álló Wales elleni Eb-selejtezőről is beszélt.

Máté, milyennek láttad az Uruguay elleni félkészülési mérkőzést?

„Egy elképesztően erős ellenféllel játszottunk. Úgy gondolom, hogy egy jó meccs volt a részünkről. Lehet, hogy a hangulat mondatja ezt velem, meg hogy világsztárok ellen játszottunk, de nagyon élveztem és úgy éreztem, hogy nem is ment rosszul a játék.”

Mit szólsz az új nemzeti stadionhoz és a benne uralkodó hangulathoz?

„Maga a stadion és a hangulat is elképesztő. Reméljük, sokszor játszunk majd ennyi néző előtt. Le a kalappal a szurkolók előtt, nagyszerű közönségünk van. Bámulatos, hogy egy edzőmeccsre kijön 65 ezer néző. Az is hidegrázós emlék, amikor a horvátok ellen Splitben több mint 30 ezren voltak, erre most ezt megdupláztuk.”

A pénteki mérkőzés negatívuma Kalmár Zsolti súlyos sérülése volt. Te hogyan láttad azt a jelenetet?

„Nagyon sajnálom, mert Zsolti is jól játszott szerintem, egyre jobb formába lendült. Mint csapattárs és mint barát is nagyon sajnálom, ami vele történt. Minden bizonnyal nagyon fog hiányozni. Holnap őérte is küzdünk majd.”

Milyen a hangulat a csapaton belül pár órával a pályafutásotok egyik legfontosabb meccse előtt?

„Ma reggel utaztunk Walesbe, ott edzünk délután. A hangulat jó és felszabadult, de azért lehet érezni, hogy közeledik a meccs, egyre jobban összpontosítunk.”

Borítókép: Budapest, 2019. november 15. Kalmár Zsolt (b) és Vida Máté (j) között Luis Suárez a Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország - Uruguay barátságos labdarúgó-mérkőzésen 2019. november 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd