Élő stream csatornák X
×

UEFA EURO 2020 - Hírek

Marco Rossi: Jelen pillanatban képességbeli hiányok vannak Magyarországon

| Forrás: m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi csalódottan értékelt és képességbeli hiányokról beszélt, miután csapata 2–0-ra kikapott a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

„Azt gondolom, a hozzáállás megfelelő volt, szerintem próbáltunk harcolni az elejétől kezdve egészen a végéig. Az első félidőben sokkal jobbak voltunk, egy esélyük volt, abból gólt is szereztek egy nagy védelmi hiba után. Volt egy egyértelmű gólhelyzetünk, ott be kellett volna találnunk. Ha igazán szeretnénk megvalósítani az Eb-álmainkat, akkor az ilyen helyzeteket be kell rúgni, gólokat kell szerezni. A fordulást követően két percen belül megkaptuk a másodikat, szintén egy olyan szituációban, amit megoldhattunk volna, elkerülhettük volna a szabadrúgást a jobb oldalon” – értékelte a látottakat az olasz szakember, majd hozzátette, nem sikerült játékosainak megvalósítani a megbeszélt taktikát védekezésben és túl sok ki nem kényszerített hiba is jellemezte csapatát Cardiffban.

Marco Rossi szerint túl sok magyar labdarúgó teljesített a saját szintje alatt, de természetesen kiemelte az ellenfél képességeit is. „Wales megérdemelten nyert, egy dolog maradt, hogy gratuláljunk neki” – mondta.

A válogatott idegenbeli sikertelenségéről is beszélt a kapitány: „Kicsit balszerencsések is voltunk ebből a szempontból, de el kell fogadnunk, hogy vannak határaink, ami a képességeinket illeti. Amikor idegenben játszunk ez kijön és nem tudunk rajta túllendülni. Azt gondolom, ez pszichológiai dolog is, ezen dolgozunk, dolgozni is fogunk. Ez egy probléma és nem olyan egyszerű megoldani.”

A válogatott képességeiről és saját helyzetéről is ejtett néhány szót Marco Rossi: „Szerintem egész egyszerűen mindenkinek fel kell fognia, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányok vannak Magyarországon, ezt egyértelműen ki kell jelentenünk. Persze felelős vagyok, szerintem túl sok mérkőzésen kikaptunk, úgyhogy ha kell, én elmegyek akár ma este is, ez nekem nem gond, ugyanakkor szeretném megoldani a problémát.”

További Hírek