Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Sallai: Sok volt a hiba; Baráth szerint nem a hiányzókon múlt

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott 2–0-s vereséget szenvedett Walesben, így selejtezőcsoportja negyedik helyén végzett és nem jutott ki egyenes ágon a 2020-as Európa-bajnokságra, de a pótselejtezőben még lesz lehetősége Marco Rossi csapatának. A lefújás után a labdarúgók közül Sallai Roland és Baráth Botond értékelt az M4 Sportnak.

A mérkőzés összefoglalóját itt nézheti meg, a szövetségi kapitány, Marco Rossi értékelését itt találja.

„Talán ha rüszttel lövöm el a labdát, nagyobb erőt tudok beleadni, akkor talán jobb lett volna, de a mérkőzés után már kár rágódni ezen” – mondta Sallai, akinek közeli lövését Hennessey védte az első félidőben.

A Freiburg támadója hozzátette, a második félidő a lehető legrosszabbul kezdődött, hiszen a szünetben éppen azt beszélték meg, hogy a második játékrész első 10-15 percében ne kapjanak gólt, ehhez képest Ramsey a 47. percben megszerezte második gólját.

Sallai szerint a magyar válogatott több mindenben hibázott. „Pontatlanok voltunk, nem nyertük meg a párharcokat, nem tudtuk megfelelően hatástaalnítani a centerüket. Előrefelé nagyon keveset tudtunk játszani, nem tudtuk megtartani a labdát, semmi nem klappolt abból, amit elterveztünk.

A támadó az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy „öt pontos passzunk nem volt, minden támadásba belehibáztunk, nem tudtunk végigvinni egy normális akciót.”

Baráth Botond az M4 Sportnak elmondta, az első gól előtt abban hibázott a védelem, hogy nem vette fel a második hullámból érkező embert, a másodiknál pedig szintén Ramseyről maradtak le. „Ott hagytuk a kapu szájában, onnan meg nem volt nehéz dolga.”

A kansasi védő szerint nem kezdtek rosszul, Wales azonban az első helyzetét kihasználta, támadásban pedig nem sikerült átjátszani az ellenfelet, így egyetlen helyzetet leszámítva esély sem volt az egyenlítésre. „Az első félidőben engedtenk nekünk területet, több jó passzunk is volt, sajnos nem sikerült befejezni a helyzetet, ami ott volt az orrunk előtt, ők viszont egyből egyet berúgtak. A második féidő elején rögtön kaptunk egy gólt, utána pedig nem tudtunk egy fokozattal feljebb kapcsolni.”

Baráth szerint a csapat ugyan megérezte a hiányzókat, de szerinte nem ez volt a vereség oka.

A márciusi pótselejtezővel kapcsolatban a védő úgy fogalmazott, van fél éve a válogatottnak felkészülni két olyan csapat ellen, amelyben valószínűleg nem lesz olyan sztár, aki képes egymaga eldönteni egy mérkőzést.