Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Szabics rámutatott a válogatott egyik lehetséges pótselejtezős ellenfelének gyengéjére

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Szabics Imre, a 2020-as Európa-bajnokságra kijutott osztrák válogatott pályaedzője az M4 Sportnak elmondta, pazar szereplésüknek az lehet az egyik oka, hogy a vezetés a nehézkes kezdés ellenére nem esett pánikba, nyugalmuk pedig átragadt a játékosokra. Emellett pedig nem elhanyagolható módon Izrael gyengéjére is fény derült.
 

Ausztria első két meccsét elvesztette, ám idővel olyannyira összeállt a csapat, hogy az utolsó fordulóra már tét nélkül kanyarodhatott rá.

„Amióta az osztrák válogatottnál dolgozunk, pont/mérkőzés tekintetében a legsikeresebb időszakát éli a csapat, amire nagyon büszkék vagyunk. Arra viszont még inkább, hogy a selejtezősorozatban mutatott nehézkes kezdés után egy fordulóval a vége előtt sikerült kiharcolnunk az Eb-részvételt” – mondta Szabics Imre, az osztrák nemzeti együttes pályaedzője az M4 Sportnak.

Az osztrák válogatott Eb-selejtezős eredményei:

Ausztria–Lengyelország 0–1
Izrael–Ausztria 4–2
Ausztria–Szlovénia 1–0
Észak-Macedónia – Ausztria 1–4
Ausztria–Lettország 6–0
Lengyelország–Ausztria 0–0
Ausztria–Izrael 3–1
Szlovénia–Ausztria 0–1
Ausztria – Észak Macedónia 2–1
Lettország–Ausztria 1–0

„Hittünk magunkban, a csapatban. Az első két Eb-selejtezőn ugyan vereséget szenvedtünk, de meggyőzően futballoztunk. Szerintem akkor a belső körön kívül senki nem hitte volna, hogy számunkra tét nélküli lesz a záróforduló. Igazságtalanul alakult az a két eredmény. De nem estünk pánikba, a vezetőség is teljesen nyugodtan kezelte a történteket, ami átragadt a játékosokra. Hittük, hogy a megálmodott játékrendszer működni fog. Az a legfontosabb az edzői szakmában, hogy az ember ráérezzen arra, hogy mi az, ami az adott csapattal működhet. Ez a csapat nagyon egymásra talált” 

A lettek elleni utolsó, tét nélküli selejtezőt ugyan elvesztette az osztrák válogatott, Szabics pedig elárulta, mi állhatott a gyengébb teljesítmény hátterében.

„Tartozunk annyival a klubok felé, hogy ha számunkra tét nélküli egy mérkőzés, akkor próbáljuk az ő érdeküket is nézni, ezért hét kezdőjátékost visszaengedtünk a klubjához, kilenc játékost kicseréltünk a korábbi kezdőhöz képest. De akik Lettországban kezdtek, azokban is van annyi kvalitás, hogy ezt a meccset meg kellett volna nyerni. Az elemzésekből le fogjuk vonni a következtetéseket, hogy kik azok , akik bekerülhetnek a bővebb Eb-keretbe. Túllihegni viszont nem szabad ezt a vereséget, hiszen előtte nagyon komoly ünneplés volt.”

Szabics a magyar válogatott egyik lehetséges Eb-pótselejtezős ellenfelére is kitért.

„Izrael előrefelé nagyon komoly játékerőt képvisel, védekezésben viszont sebezhető. Viszont jobban örültem volna, ha a magyra válogatott Wales ellen jut ki az Eb-re, hiszen két meccsen nehezebb kiharcolni a továbbjutást.”