Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Rossi: Kaphattunk volna sokkal nehezebb sorsolást is

m4sport.hu
A kapitány szerint a bolgárok ellen plusz motivációt jelenthet,hogy a rájátszás döntőjét itthon játszhatjuk.
Georgi Dermendziev, a bolgár és Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kezet fog a Henri Delaunay-trófea mellett a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőinek sorsolásán. MTI/EPA/Keystone/Salvatore Di Nolfi

A jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőinek pénteki sorsolása alapján a magyar labdarúgó-válogatottnak először március 26-án Bulgáriában kell győznie, majd siker esetén március 31-én a Puskás Arénában az izlandi-román párharc nyertesével csaphatna össze az Eb-részvételért.

A válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi elégedettségének adott hangot, de kiemelte, nagyon nehéz feladat vár márciusban a csapatra. Az eset érdekessége, hogy a bolgárok kapitánya sem szomorkodott az ellenfél ismeretében.

„Nem is kérdés, hogy kaphattunk volna sokkal nehezebb sorsolást is az elődöntőt illetően, de ugyanakkor abban a helyzetben sem vagyunk, hogy azt mondhassuk, könnyű dolgunk lesz” – mondta a sorsolás után Marco Rossi a hazai szövetség honlapjának.

Az olasz szakember szerint nehéz körülmények között fogunk játszani, egy olyan stadionban, amely az ellenfél szurkolóival lesz tele és annak ellenére, hogy a világranglistán velünk azonos pozícióban van Bulgária, ez korántsem lesz egy könnyű meccs.

„A jó dolog az, hogy ha viszont ezt a mérkőzést megnyerjük, akkor ugyan egy még erősebb csapat ellen, de hazai pályán játszhatunk majd a rájátszás döntőjében. Ez mindenféleképpen még több motivációt kell, hogy adjon” – összegzett Rossi.

A kapitány tisztában van vele, sok munka vár rá és csapatára. „A legfontosabb, hogy a legjobb játékosaink felépüljenek és jó formában legyenek márciusra. Folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk a gyógyulásukat, megnézni őket személyesen is, aztán pedig a teljesítményüket, majd pedig az ellenfelein elleni stratégiánkat is ki kell alakítanunk”.

Rossi kiemelte, a bolgár válogatott új szövetségi kapitányát már kinevezték, az ő edzői felfogásáról is ki kell deríteni, amit csak lehet, de Izlandról és Romániáról is mindent meg kell tudniuk annak érdekében, hogy készen álljanak az ellenük játszandó mérkőzésekre.