Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Lecskov a magyarok elleni pótselejtezőről: "Jobb dolog nem is történhetett volna velünk"

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A bolgárok futball-legendája, a helyi labdarúgó szövetség alelnökeként dolgozó Jordan Lecskov elégedetten vette tudomásul, hogy Bulgária a magyar nemzeti csapattal kezdi a 2020-as Európa-bajnokság pótselejtezőjét.
 

Az UEFA pénteki, nyoni sorsolásán eldőlt, hogy Marco Rossi együttese 2020. március 26-án a világranglistán 61. Bulgáriával csap össze idegenben, s ha sikerrel veszi az akadályt, az Izland–Románia meccs győztesével mérkőzhetne a kontinenstornáért.

A bolgár szövetség alelnöke, a korábbi 45-szörös válogatott Lecskov – aki az 1994-es világbajnokságon negyedik lett hazája válogatottjával, a németek elleni negyeddöntőben pedig győztes gólt fejelt – a sorsolást követően bizakodóan nyilatkozott.

„Nagyon örülök, jobb dolog nem is történhetett volna velünk. Már csak gólokat kell szereznünk. Úgy érzem, joggal álmodhatunk az Eb-szereplésről. Szerintem ez a sorsolás nagyon kedvező számunkra, de hangsúlyozom, először az első, magyarok elleni meccsre kell összpontosítanunk, s csak azt követően beszélhetünk a döntőről. Remélem, a srácok teszik majd a dolgukat, s élvezik majd a közönség támogatását. A magyarok, a románok és az izlandiak egy szinten vannak velünk, az UEFA-nak pedig pont az volt a terve a selejtezőkkel, hogy éles meccsek legyenek, s most itt a lehetőség, hogy kivívjuk az Eb-részvételt” – olvasható a sportvezető nyilatkozata a GOL.bg-n.