Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Döntsön bárhogy a WADA, Oroszországban lesz Eb

mti
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerdán azt mondta Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, biztos abban, hogy az ország jó házigazdája lesz jövőre az Európa-bajnokságnak.

A szlovén sportvezető azután találkozott Moszkvában az orosz államfővel, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) illetékes bizottsága Oroszország négy évre szóló eltiltását javasolta nemzetközi sportrendezvényekről, illetve azok szervezésétől.

Vlagyimir Putyin a szentpétervári stadion lelátóján (fotó: MTI/EPApool/Szputnyik/Kreml/Alekszej Druzsinyin)

A WADA egyik illetékese ugyanakkor szerdán már jelezte, hogy amennyiben a végrehajtó bizottság elfogadja a javaslatot, és annak megfelelően büntet, a tiltás akkor sem vonatkozik majd a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság szentpétervári mérkőzéseire és a 2021-es Bajnokok Ligája-döntőre, melynek szintén Szentpétervár a házigazdája. Az orosz nagyvárosban négy Eb-mérkőzést – közte egy negyeddöntőt – rendeznek majd.

James Fitzgerald WADA-szóvivő a kijelentését azzal indokolta, hogy a futball Eb és a BL-finálé sem multisport esemény vagy világbajnokság, hanem regionális, egy sportágat érintő torna.
Oroszország tavaly nyáron labdarúgó-világbajnokságot rendezett.