Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Újabb válogatott keres szövetségi kapitányt az Eb-playoff előtt

mti (fotó:epa)
A Bosnyák Labdarúgó Szövetség (NFSBIH) menesztette Robert Prosinecki szövetségi kapitányt azok után, hogy a válogatott nem jutott ki egyenes ágon a jövő évi Európa-bajnokságra.
 

A szervezet honlapján megjelent közleményben sok sikert kívánnak a horvát szakembernek, aki „mindent megtett” azért, hogy a csapat kvalifikálja magát a kontinensviadalra.
Prosinecki szeptemberben az örményektől elszenvedett 4-2-es vereség után már lemondott, 48 óra múlva azonban a szövetség kérésére a maradás mellett döntött. „A konstruktív megbeszélés után egyértelmű célként tűztük ki az Eb-re való kijutást” – áll a kommünikében.

A bosnyákok negyedikként végeztek a J csoportban az olaszok, a finnek és a görögök mögött, így jövő tavasszal a rájátszásban kell megszerezniük a még meglévő négy hely valamelyikét.

A bosnyákok a playoffban előbb hazai pályán fogadják az északíreket március 26-án, továbbjutás esetén pedig az íreket vagy a szlovákokat látják vendégül az Európa-bajnoki részvételért.

A jövő nyári, 24 csapatos kontinensviadalt 12 európai városban – köztük Budapesten – rendezik. Húsz együttes már kijutott a tornára. A csoportok sorsolását szombaton 18 órától rendezi az UEFA, a ceremóniát az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.