Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A Hősök tere az UEFA Fesztivál helyszíne – EURO 2020 alkalmazás a szurkolóknak

UEFA
A 2020-as Európa-bajnokság rendező városaiba, így a Budapestre érkező szurkolóknak az UEFA a legkülönfélébb szolgáltatásokkal igyekszik a lehető legteljesebb élményt biztosítani, Szurkolói zóna, Futballfalu és ingyenes tömegközlekedés mellett applikációval várja a teljes kontinensre kiterjedő nyári futballfesztivált.
 

A szövetség kampányszövege szerint az első torna hatvanadik évfordulóján minden eddiginél szélesebb körben kívánta megosztani az Eb hangulatát, ezért döntött úgy, hogy tucatnyi országnak biztosít lehetőséget a rendezésre.

Az UEFA újítása további technológiai innovációkkal igyekszik növelni a helyszínek vonzerejét.

„Az EURO 2020-ra merőben új élményt teremtünk a szurkolóknak” – ígéri Martin Kallen, az UEFA Events SA vezérigazgatója. Személyre szabott lehetőséget nyújtanak minden érdeklődőnek, hogy a digitális fejlesztések kihasználásával gördülékennyé és élvezetessé tegyék a rendező városokban eltöltött időt.

A 2020. június 12-i római nyitómeccstől a július 12-i londoni döntőig bezárólag az UEFA karneváli hangulatot teremt Európa szerte. „Az Eb mobilapplikációja révén mindenkinek alkalma lesz kihasználni, amit az EURO 2020 kínál” – folytatta Kallen. Elárulta ezen az appon keresztül érik majd el a jegytulajdonosok azt a digitális utazási kártyát, amelyek segítségével aznap ingyen használhatják a budapesti tömegközlekedést.

Az alkalmazás további fontos szolgáltatásokat nyújt, és nem csak azoknak, akik belépővel rendelkeznek. A felhasználók a legfrissebb információkat kapják kézhez a mérkőzések napján illetve, mindent a városban elérhető eseményekről, személyes preferenciáik, jegyeik és nyelvük figyelembe vételével. Nagyszerű módot biztosít a meccsnapok megtervezésére, mivel dedikált utazási tervező révén segít a nézőknek megtalálni az UEFA által ajánlott útvonalakat a fesztiválhelyszínek és a stadion között.

Mit kínál az EURO 2020 app:

  • Napi, személyre szabott tipp, hogy a rajongók ne hagyjanak ki egyetlen dolgot sem;
  • Interaktív térkép és utazási tervező rajongói találkozási pontokkal, kiegészítő szállítási szolgáltatásokkal és az útlezárásokkal;
  • Ingyenes mérkőzésnapi tömegközlekdési kártya a jegytulajdonosok számára;
  • Az UEFA Fesztivál helyszínei (Szurkolói zóna, Futballfalu), a rendezvények programja, a városi nevezetességek felfedezése;
  • Városi és stadion útmutatók mind a 12 helyszínről;
  • Élő eredmények, tabellák és az Eb legfrissebb hírei.

Az UEFA fontosnak tartja, hogy az Eb ne csak kilencven perces élményeket biztosítson, ezért a rendezővárosokban további programhelyszínekkel készül. „Az UEFA Fesztivál minden látogató, családtagjaik és helyi lakos számára a futballnál is többel készül, a szórakoztatás, a zene, a kultúra és az ünnepség keverékével” – mondja Kallen hangsúlyozva, hogy unikális, inkluzív helyszíneket kerestek a városokban, ahol egyedülálló rendezvényeket szervezhetnek. Budapesten a Hősök tere ad otthont a Szurkolói zónának, és a városligeti Olof Palme sétánnyal együtt a Futballfalunak.

Azoknak, akiknek nincs jegyük a tornára, vagy akik szeretnék magukba szippantani az ünnepi hangulatot, a Szurkolói zóna tökéletes a mérkőzések megtekintésére. A budapesti meccsnapokon nyitják meg, illetve még a várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó mérkőzésekre, és korlátozott számú rajongót engednek be.

A Futballfalu lesz lényegében az UEFA Fesztivál központja, ami találkozóhelyül is szolgálhat, és ahol egész délutánokra szóló programok várják a családokat, baráti társaságokat és mindenkit, aki csatlakozni akar az EURO 2020-as partihoz. A jövő nyáron Budapesten a futball kap főszerepet, a városban mindenki kiélvezheti a eseményeket, függetlenül attól, hogy akár kilátogat a Puskás Arénába, akár csatlakozik a Szurkolói Zóna vagy a Futballfalu forgatagába.