Élő stream csatornák X

UEFA EURO 2020 UEFA EURO 2020 - Hírek

Joachim Löw: Nem vitás, ez a halálcsoport

| Forrás: m4sport.hu
A portugál kapitány szerint amennyire ők szerették volna elkerülni a németeket és a franciákat, úgy az ellenfelek sem örülnek nekik.

 Joachim Löw, a németek kapitánya a sorsolás után. EPA/BOGDAN CRISTEL

Szombat este Bukarestben kisorsolták a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság csoportjait. Amennyiben a magyar együttesnek sikerül a pótselejtezőn kiharcolnia a továbbjutást, egy bombaerős négyesbe kerülne.

Az Eb-címvédő Portugáliával és a vb-győztes Franciákkal Budapesten, míg a németekkel Münchenben csaphatna össze Marco Rossi együttese. Az olasz szakember a sorsolás után elmondta, hihetetlen csoportba, a lehető legnehezebb csoportba kerültünk, de most még a rájátszás két mérkőzésére kell koncentrálnunk.

A sorsolás utáni nyilatkozatokból kiderült, a másik három kapitány sem örült szívből a csoportnak. „Nem vitás, ez a halálcsoport. A müncheni mérkőzések igazi futballünnepnek ígérkeznek. Az elvárások magasak velünk szemben, fiatal csapatunk van, amely motiváltan áll egy óriási kihívás elé. Ez a jutalom, amiért megnyertük a selejtezőcsoportot” – mondta Joachim Löw, a németek kapitánya.

Didier Deschamps, a franciákkal játékosként és kapitányként is vb-címet nyerő szakember szerint is ez a legkeményebb négyes, de el kell fogadniuk, ilyen az élet. Az ellenfelek azt is jelentik, hogy már a torna első napjától készen kell állniuk.

Egy csoportba került a három legutóbbi nagy torna győztese, ez mindent elárul. Három kiváló együttes, fantasztikus játékosokkal. Ha választhattunk volna, elkerüljük a németeket és a franciákat, de abban is biztos vagyok, hogy inkább ők is elkerülték volna Portugáliát” – mondta a címvédő portugálok mestere, Fernando Santos.

További Hírek