Élő stream csatornák X

UEFA EURO 2020 UEFA EURO 2020 - Hírek

Nincs olyan kapitány, aki felhőtlenül örült volna az Eb-sorsolás után

| Forrás: m4sport.hu
Az olasz, az angol és a spanyol kapitány is úgy véli, már a csoportból való továbbjutáshoz is kiemelkedő teljesítmény kell a 2020-as Eb-n.

Világsztárok sora segítette a sorsolást. (fotó: UEFA/Getty Images)

A szombati bukaresti sorsolás után nem mindenki elégedett a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztásával. A legtöbb szövetségi kapitány az ellenfelek miatt, de vannak, akiket a logisztika aggaszt. Ide tartozik Roberto Martinez, a belgák kapitánya is.

Logisztikai szempontból a lehető legkeményebb forgatókönyvet kaptuk, hiszen Szentpéterváron kezdünk az oroszok, majd Koppenhágában a dánok ellen, zárásként ismét Oroszországban játszunk Finnországgal. A felkészülésnek és a logisztikának is tökéletesnek kell lennie már az első naptól” – mondta a spanyol szakember arról, mennyit kell utaznia csapatának a csoportmeccsek alatt.

De Sztaniszlav Csercseszov, a csoportellenfél oroszok kapitánya is úgy vélte, számukra is alakulhatott volna jobban a sorsolás. Véleménye szerint nem lesz egyszerű, hogy rendezőként a harmadik csoportmérkőzésükön Koppenhágában lépnek pályára Dánia ellen.

A dánok kapitánya Age Hareide úgy véli, a dánok nagyon tudnak bulizni és Koppenhágában nagy bulira lehet számítani a három Eb-meccsen. “A legfontosabb, hogy a szurkolók a csapat mögött állnak és remek hangulatú mérkőzéseket rendezhetünk” – mondta Hareide.

Amíg a belgák a sok utazás miatt elégedetlenkednek, a csoportban szereplő finnek épp annak örülnek, hogy nem kell sokat utazniuk. „Elégedettek vagyunk a csoporttal, remek lesz egyik szomszédunk ellen kezdeni a tornát. Ha a szurkolóinkra gondolunk, tökéletes, hogy Koppenhágába és Szentpétervárra kell utaznunk” – mondta Markku Kanerva finn kapitány.

Az A csoport kapitányai, Vladimir Petkovic svájci, Senol Gunes török, Roberto Mancini olasz és Ryan Giggs walesi szakvezető a sorsoláson.  EPA/ROBERT GHEMENT

Természetesen a végső győzelemre esélyes csapatok szakvezetői is megszólaltak. Az F-csoportot szinte valamennyi kapitány halálcsoportnak tartja, és ha a pótselejtezőt sikerrel veszi a magyar együttes, épp ebbe a csoportba kerül.

Az olaszok csoportja messze nem ilyen nehéz, Roberto Mancini mégis úgy véli, meg kell szenvedniük a továbbjutásért. „Wales bármikor meglepetést okozhat, Svájc egy kiváló csapat, a törököknél pedig hemzsegnek a fiatal tehetségek. Az olasz válogatottnál nem lehet más a cél egy torna előtt, mint egészen a döntőig jutni. Őszintén hiszem, bármelyik válogatottal felvesszük a versenyt” – mondta a szakember.

Gareth Southgate az angolok mestere szerint a négyesük még nem teljes, de garantáltan kiemelkedő teljesítményre lesz szükség. Olyan csapatokkal játszanak, akiket jól ismernek, nem olyan rég a horvátoktól és a csehektől is kikaptak, de a Wembleyben mindenkire veszélyesek .”

Nem vagyunk favoritok a csoportban, azért sem jelenthetjük ki, ha megnézzük, milyen eredményeket értünk el az előző tornákon. Önbizalommal kell pályára lépnünk, a stáb feladata elhitetni a keret tagjaival, mire is képesek” – utalt Luis Enrique a spanyolok visszatérő kapitánya a csoportjukra, ahol eddig a svédek és a lengyelek a biztos résztvevők. Hozzájuk csatlakozik még a Bosznia-Hercegovina, Észak-Írország, Szlovákia, Írország négyes valamelyik tagja.

További Hírek