Élő stream csatornák X

Válogatott UEFA EURO 2020 - Hírek

Willi Orbán január második hetében kezdi meg a rehabilitációt

| Forrás: m4sport.hu/Bild
Egyelőre mankóval közelekedik és húsz százalékosan terhelheti műtött térdét Willi Orbán, aki január második hetében kezdheti meg a rehabilitációt. Az RB Leipzig és a magyar válogatott védője reálisan március elején léphet újra pályára, így ha nem jön közbe semmi, nincs veszélyben szereplése az Európa-bajnoki pótselejtezőben.

Willi Orbán október 30-án, a Wolfsburg ellen 6-1-re megnyert kupameccsen sérült meg, két héttel később térdműtéten esett át. Az ünnepeket a Bild beszámolója szerint családjával töltötte Kaiserslauternben, és mivel egyelőre mankóval közlekedik, nem tud edzésbe állni január 6-án, amikor a Leipzig megkezdi a felkészülést.

Willi Orban a Wolfsburg elleni kupameccsen (Fotó: Getty Images)

A német lap szerint a 27 éves hátvéd ezen a héten már húsz százalékosan terhelheti a térdét, január második hetében elhagyhatja a mankót és megkezdheti a rehabilitációs tréninget. A csapat edzéseire optimális gyógyulás esetén február közepén térhet vissza, az első pályára lépés reális időpontja pedig március eleje.

Willi Orbán a Magyarország – Azerbajdzsán Európa-bajnoki selejtező után a Groupama Arénában 2019. október 13-án (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

Mindez azt is jelenti, hogy amennyiben semmi nem hátráltatja a felépülést, Marco Rossi szövetségi kapitány számíthat Willi Orbán játékára a magyar válogatott Bulgária elleni, március 26-án sorra kerülő Eb-pótselejtezőjén, győzelem esetén pedig az öt nappal később esedékes budapesti mérkőzésen az Izland–Románia párharc győztese ellen.

További Hírek