Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Rossi: Senki előtt nem záródott be a válogatott kapuja

m4sport.hu
A MOL Fehérvár után a Puskás Akadémiát látogatta meg a spanyolországi edzőtáborban Marco Rossi. A szövetségi kapitány szerint fontos év következik, ezért nélkülözhetetlen a jó kommunikáció a klubcsapatok stábjaival.

„Azért jöttem Spanyolországba, mert itt edz a Puskás Akadémia, a Fehérvár és a Ferencváros is, így láthatom őket edzés közben és meccsen is – nyilatkozta az olasz tréner a felcsúti klub honlapjának. – Az a célom, hogy jó kommunikációt alakítsak ki a stábokkal azért, hogy a lehető legjobban működjön az információcsere szezon közben.”

Rossi hozzátette, fontos év elé néz a magyar válogatott, ezért is lényeges, hogy a nemzeti csapat stábja törődjön a játékosokkal. „Érezzék, hogy ott vagyunk velük és nyomon követjük a teljesítményüket – fogalmazott a kapitány, aki hangsúlyozta, minden játékos felé nyitott. – Mindenkit minden héten minden meccsen figyelünk. Fontos, hogy érezzék, senki előtt nem záródott be a válogatott kapuja. Ha rászolgálnak, előbb vagy utóbb kerettagok lehetnek. De ahhoz, hogy ez megtörténjen, jól kell teljesíteniük.”

Rossi szerint a Puskás Akadémia megérdemelten zárta a negyedik helyen az OTP Bank Liga ősz szezonját. „Mint ahogy Kuttor Attila Mezőkövesdjéről is elismeréssel szóltam korábban, ugyanúgy a Puskás Akadémia is megérdemli a dicséretet, mert igazán jól teljesítenek. Kedvelem Hornyák Zsoltot, mert rugalmas. A Puskás Akadémiát láttam már különböző stílusokban és szisztémákban játszani. Fontos, hogy egy edzőnek világos elképzelése legyen, neki ez megvan, és eddig az eredmények is őt igazolják.”

Marco Rossi csütörtökön a MOL Fehérvárt látogatta meg Spanyolországban, ahol tisztázta Hangya Szilveszterrel azt a félreértést, amely miatt a balhátvédet figyelembe sem vette a válogatottnál.