Élő stream csatornák X

UEFA EURO 2020 UEFA EURO 2020 - Hírek

Del Piero: Megsemmisítő csapást mértek ránk a franciák 2000-ben

| Forrás: uefa.com
Az olaszok ikonja, Alessandro Del Piero tizenhárom évig volt tagja a válogatottnak, 91 mérkőzést játszott a címeres mezben, egyik legfájóbb emléke a 2000-es Európa-bajnoksághoz fűződik, hiszen a fináléban aranygóllal kaptak a franciáktól.
 

„Sosem felejtem, levegőt is alig kaptam – emlékezett vissza a 2000-es labdarúgó Európa-bajnokságra Alessandro del Piero. – Minden remekül ment, egészen a döntőig. Csodálatos teljesítményt nyújtottunk és mindannyian jól játszottunk. Meglőttem az első Eb-gólomat és egy őrült elődöntőt nyertünk a házigazda hollandok ellen. Mint egy tökéletes álomban.”

A franciák elleni döntőről azonban ez korántsem mondható el, legalábbis olasz részről. A Marco Delvecchio góljával az 55. percben vezetést szeretek Del Pieróék, egészen a 90. percig úgy tűnt, Eb-címet is ünnepelhetnek, azonban a jött Sylvain Wiltord, aki Fabio Cannavaro hatalmas hibáját kihasználva egalizált és hosszabbításra mentette a meccset. A ráadás 103. percében teljesen összetörtek az olaszok, David Trezeguet aranygóljával Franciaország nyerte a meccset és a kontinenstornát is.

„Mikor elveszítesz egy ilyen meccset, úgy, hogy az ellenfél az utolsó percben egyenlít, majd aranygólt szerez, az megsemmisítő csapás. Elképesztően szörnyű, el sem akarod hinni. Szembe kellett néznünk azzal, hogy nagyon közel voltunk az álmainkhoz, de mégsem tudtuk elérni őket. Másnap fel kell kelned és a történtek ellenére a legjobbadat kell nyújtanod, a jövőre kell fókuszálnod. Elveszíteni azt a meccset, rendkívül fájdalmas, de maga az Európa-bajnokság nagyon izgalmas volt.”

A 2020-as részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra már mindkét 2000-es döntős csapat kijutott. A francia válogatottat az F csoportba sorsolták, Németország és Portugália mellett, és amennyiben a magyar válogatott is kvalifikál a kontinenstornára, akkor szintén ebbe a kvartettbe kerül.

A 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

További Hírek