Élő stream csatornák X

UEFA EURO 2020 UEFA EURO 2020 - Hírek

Cristiano Ronaldo a 100. válogatottbeli góljára hajt

| Forrás: m4sport.hu
Az ötszörös Aranylabdás Cristiano Ronaldo mindössze egy gólra van a százas álomhatártól portugál válogatott mezben.

Cristiano Ronaldo megszokott gólöröme válogatott mezben (Fotó: EPA/Miguel Lopes)

Ronaldo első válogatottbeli gólját a Görögország ellen 2–1-re elveszített, 2004-es Európa-bajnokság nyitómeccsén szerezte, csereként beállva, a hosszabbítás perceiben. Bő tizenöt évvel később mindössze már csak egy hiányzik neki a százhoz címeres mezben, és csak az Arminia Bielefeld, Bayern München és Hertha Berlin korábbi játékosa, az iráni Ali Dáji áll előtte a rangsorban, aki 149 meccsen 109 gólt lőtt.

A legtöbb Eb-meccsel rendelkező portugál klasszis a 99 góljából 59-et a második félidőben szerzett, 30-at a 76. perc után. Kedvenc ellenfele Litvánia, amely ellen hétszer volt eredményes tizenegy fellépésen. A hagyományosan európai nagyhatalomnak számító válogatottak ellen azonban kevésbé megy neki: eddig 15-ször játszott Franciaország, Németország, Anglia, Olaszország és Spanyolország valamelyikével, de csak Spanyolország ellen tudott betalálni, igaz akkor háromszor is, a 2018-as világbajnokság csoportmeccsén.

Ronaldo a mostani Európa-bajnoki selejtezősorozatban is azt csinálta, amihez a legjobban ért: gólokat lőtt. Nyolc meccsen tizenegy gólt szerzett, ráadásul a legutóbbi hat selejtező mindegyikén betalált.

Senki sem kételkedik benne, hogy rövidesen meglesz neki a 100. gólja is. A kérdés csak az, hogy mikor. A jelenlegi állás szerint erre legközelebb június 11-én, a Spanyolország elleni felkészülési meccsen lesz esélye, egy nappal a 2020-as Európa-bajnokság kezdete előtt. Ha ekkor mégsem jönne össze neki, akkor az Eb-n lőheti a 100. gólját, talán éppen Budapesten, ahol a portugálok két csoportmeccsüket is játsszák.

További Hírek