Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Gera Zoltán válogatott mezeket adott át az eEURO magyar résztvevőinek

m4sport.hu
A válogatott e-futball legnagyobb eseménye lesz az UEFA által szervezett eEURO 2020 program, amelynek résztvevői a KONAMI e-futball PES 2020 játékban mérik össze a tudásukat. Minden országot egy 2–4 főből álló „válogatott” képviseli majd a bajnokságon. Magyarországról két fő jutott tovább az európai, online selejtezőbe.
Gera Zoltán mellett balra Henger Dávid, jobbra Kapitány Bence (fotó: MLSZ)

„Éppen egy hónap múlva lesz a selejtező, amire már nagyon készülünk. Bízunk benne, hogy sikerül kivívnunk az Eb-szereplés jogát, akárcsak a labdarúgó-válogatottnak”mondta az mlsz.hu-nak Kapitány Bence.

Csapattársa, Henger Dávid pedig elmesélte, ugyan a selejtezőben csapatként indulnak, de a verseny hazai szakaszában egymással is megmérkőztek:

„Azt a találkozót sajnos nem én nyertem meg, de bízom benne, hogy egymást segítve sikeresek leszünk” – tette hozzá.

A két versenyző Gera Zoltántól, a nyári Európa-bajnokság budapesti nagykövetétől vehetett át két válogatott mezt Telkiben, amelyekben ők is az Eb-szereplésért fognak küzdeni.

Az online selejtező-szakaszban tíz csoportba osztják a résztvevő országokat, amelyek március és május között mérkőznek meg egymással. Végül tizenhat válogatott kvalifikálja magát a döntőbe, ahol megmérkőzhet az első UEFA eEURO 2020-bajnoki címért. A július 9-10-i, londoni erőpróbán a játékosok közvetlenül az Európa-bajnokság július 12-i, a Wembley Stadionban játszott fináléja előtt mérhetik majd össze tudásukat.