Élő stream csatornák X

Magyar foci UEFA EURO 2020 Válogatott UEFA EURO 2020 - Hírek

Nem játszhat a magyarok elleni Eb-pótselejtezőn a bolgárok egyik legjobbja

| Forrás: MTI
Kiril Deszpodov jövő héten bokaműtéten esik át, ezért biztosan nem léphet pályára március 26-án a magyarok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn.
 
Kiril Despodov az angolok elleni Eb-selejtezőn (Fotó: Catherine Ivill/Getty Images)

„Az operáció kedden Innsbruckban lesz. Az orvosok szerint legalább nyolc hétig nem játszhatok” – mondta a 23 éves szélső, akit 2018-ban az év játékosának választottak hazájában.

A 2018-ban hazájában a legjobb játékosnak megválasztott tavaly az olasz élvonalban szereplő Cagliari együtteséhez igazolt, de a szardíniai klub erre az idényre kölcsönadta a Sturm Graznak, amelynek színeiben 13 meccsen hétszer volt eredményes és hét gólpasszt jegyzett.

A pótselejtező bolgár-magyar elődöntőjét Szófiában rendezik, a győztes pedig március 31-én az izlandi-román párharc továbbjutójával küzdhet meg hazai pályán – azaz magyar siker esetén a Puskás Arénában – az Eb-részvételért.

Ha a négyes győztese a bolgár, magyar, izlandi hármasból kerül ki, akkor a kontinensviadalon Németországgal, a világbajnok Franciaországgal és a címvédő Portugáliával kerül azonos csoportba, melynek három találkozóját a magyar fővárosban rendezik. Ha a románok jutnak ki, akkor ők a holland, ukrán és osztrák hármas mellé kerülnek.

További Hírek