Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Még mindig lehet budapesti önkéntesnek jelentkezni a foci-Eb-re

m4sport.hu
Továbbra is várják önkéntesek jelentkezését a nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti helyszínére.

Az UEFA EURO 2020-hoz kapcsolódóan két önkéntes program indult. Az egyik a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében valósul meg, közvetlenül a Puskás Ferenc Stadiont érinti, erre már lezárult a jelentkezés. A második a rendezői város Volkswagen Mobility Makers önkéntes program keretein belül szerveződik, amely a szervező város kijelölt, főbb területein, csomópontjain tevékenykedik.

Utóbbi programra még várják olyan önkéntesek jelentkezését, akik segítenek köszönteni, eligazítani és informálni Budapest kijelölt területein az ide látogató érdeklődőket. Erről a programról tájékozódni és önkéntesnek jelentkezni EZEN AZ OLDALON lehet.

(fotó: UEFA)

A már lezárult program keretében rekordmennyiségű, 159 országból több mint 37 ezer önkéntes jelentkezett az UEFA EURO 2020 tizenkét rendező városába, az Európa-bajnokságok történetében soha nem jelentkeztek még ennyien. A jelentkezők 88 százalékát a rendező városok adják, így biztosra vehető, hogy a helyismeret és az adott ország kultúrája áthatja majd az eseményt.

Az egész Európát átszelő eseményen kiemelten fontos szerep hárul az önkéntesekre, akik a tizenkét rendező városban fogják segíteni a szervezők munkáját. Ők lesznek a 2020-as Eb arctalan hősei, velük fognak érintkezni a szurkolók. Különböző, izgalmas feladatokon keresztül pedig betekinthetnek a 60. évfordulóját ünneplő torna világába.

Az önkénteseknek 24 különböző feladatkört kell ellátniuk, a jelentkezők megjelölhettek három preferált kategóriát és a szervezők ennek ismeretében próbálják majd beosztani őket.

A kiválasztott tizenkétezer önkéntes hamarosan részletes tájékoztatást és felkészítést fog kapni az előttük álló feladatokról, a tanulást egy speciálisan az ő számukra fejlesztett e-learning platform is segíti majd, ami márciustól válik elérhetővé.

Az UEFA EURO 2020 eseményeinek Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban június 16-án, június 20-án, június 24-én és június 28-án fognak meccseket játszani.