Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Vereséggel hangol a magyarok elleni meccsre a bolgár fociválogatott

MTI
A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki pótselejtezős ellenfele, Bulgária együttese egygólos vereséget szenvedett Szófiában a fehérorosz csapattól a szerdai felkészülési mérkőzésen.
 

A találkozó egyetlen találatát Dmitrij Podsztrelov szerezte a 15. percben.

A hazaiaknál pályára lépett a MOL Fehérvár FC játékosa, Georgij Milanov is, aki a kezdőcsapatban kapott helyet, majd a 76. percben lecserélték.

A bolgár csapat nem a legjobb összeállításában szerepelt, ugyanis az Európa-liga-mérkőzést játszó Ludogorec futballistáira nem számíthatott Georgi Dermendzsiev szövetségi kapitány, aki külön köszönetet mondott azoknak az egyesületeknek, amelyek elengedték játékosaikat a nem hivatalos mérkőzésre.

A bolgárok március 26-án Szófiában fogadják a magyar válogatottat Európa-bajnoki pótselejtezőn, a győztes pedig öt nappal később hazai pályán játszik Izland vagy Románia válogatottjával az Eb-részvételért.

A június 12-én kezdődő kontinensviadalt 12 ország egy-egy városában rendezik, a Puskás Arénában három csoportmeccs mellett egy nyolcaddöntőre kerül sor. Ha a magyarok kijutnak az Eb-re, akkor a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal saját közönségük előtt játszhatnak az F csoportban, amelyben még Németország együttese szerepel.