Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

100 nap múlva kezdődik az Eb – Marco Rossi kihirdette az M4 Sport keretét

m4sport.hu
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette az M4 Sport kommentátori keretét a június 12-én, éppen 100 nap múlva kezdődő, részben budapesti rendezésű 2020-as Európa-bajnokságra.

A közszolgálati sportcsatorna kommentátori stábjában öt ismert név kapott helyet, akik Budapest mellett Londonból, Bakuból, Koppenhágából, Amszterdamból, Dublinból, Münchenből, Rómából, Szentpétervárról, Bukarestből, Glasgow-ból és Bilbaóból közvetítik a kontinensviadal mérkőzéseit.

Természetesen kiemelten készülünk a július 12-ig tartó eseménysorozatra, a kontinensviadal valamennyi helyszínén jelen lesz az M4 Sport stábja, Európa-szerte 12 városból közvetíti a találkozókat.

Íme, az Európa-bajnoki keretünk:

A villámkarriert befutó Lukács Viktor még nincs 30 éves, 2019-ben Junior Prima díjat nyert, a kommentátori keretbe kerülésével pedig összejöhet Grand Slam: a 2018-as labdarúgó-világbajnokság után 2020-ban az Európa-bajnokságon képviselheti az M4 Sportot.

„Annyira gyorsan követik egymást az események, hogy nem nagyon ér rá az ember megállni és ezeken gondolkozni. Pedig így visszanézve elképesztően jó érzés. Fokozatosan lépcsőről lépcsőre épül fel egy ilyen életút, én csak örülök annak, hogy megkapom ezeket a lehetőségeket. Szeretném, ha 10-20 év múlva nekem is megadathatna, ami Hajdú B. Pistinek, hogy bizonyos világversenyek döntőjéről, vagy esetleg Bajnokok Ligája-döntőről közvetíthessek. Ez egy cél, ez egy álom, de tudom, hogy még odébb van.”


Knézy Jenő rutinos kommentátornak számít, hiszen a harmadik Eb-jére készül. Ami biztos, hogy a torna ideje alatt több helyszínről jelentkezik majd, és ő közvetítheti többek között az angol–horvát rangadót.

„Nem teszek különbséget meccs és meccs között, ugyanúgy készülök mindegyikre. Sok olyan mérkőzésem volt, amelyre előzetesen azt mondták, hogy nagy rangadó lesz, majd gyenge meccs lett a végén. Talán annyival lesz másabb ez a találkozó, hogy igyekszem beletenni azt a lelki pluszt, ami egy kicsit különlegesebbé teheti. Helyszíni kommentátorként a siker kulcsa a helyismeret és a megfelelő logisztika lesz, mivel olykor a nagy távolság miatt alig van idő egyik helyszínről a másikra odaérni. Azért remélem, egyik meccsemet sem késem le. Az évek során megtanultam, hogyan kell bepakolni 3 napnyi ruhát egy hónapra.”


Hajdú B. István a magyar válogatott 12. tagja, a jól ismert hang. 2016-ban is ott volt az Eb-n, most sem lesz ez másként, bízva abban, hogy a márciusi pótselejtezőt követően, Franciaország után idehaza is közvetíthet magyar válogatott meccset. szintén magyar részvétellel. Kommentátorként őt hallhatjuk többek között a nyitómérkőzésen.

„Több mérkőzést várok, biztosan izgalmas lesz a Portugál–Franciaország találkozó, az előző Európa-bajnokság döntőjének amolyan visszavágója rögtön a csoportküzdelmek során. Ráadásául ezt Budapesten a Puskás Arénában játsszák. Az Eb nem olyan sokszínű, mint egy világbajnokság, mégis azt kell mondanom, hogy a mezőny erősebb, és úgy sejtem, hogy azok a csapatok, amelyek nem jutottak ki a legutóbbi vb-re, most erőteljesebben képviseltetik majd magukat, és valószínűleg nem csak epizódszerep jut nekik 2020-ban.”


Ujvári Máté igazi világutazó, a Forma-1-es versenyhétvégéken szerzett rutinja által könnyen feltalálja magát a különböző külföldi helyszíneken. Ezen kívül a labdarúgás a gyakorlatban is közel áll hozzá, hiszen 17 éves koráig utánpótlás-válogatott volt Stieber Zoltán mellett, de játszott Gulácsi Péter ellen is.

„Szívesen kint lennék az Eb-n, akár a magyar válogatott tagjaként, de ennek a realitása kamaszkorom után foszlott szét, amikor rá kellett jönnöm, hogy nem lesz belőlem Messi, vagy Cristiano Ronaldo. Éppen ezért boldogság és megtiszteltetés, hogy kommentátorként legalább megpróbálhatom visszaadni a helyszínről azt, hogy mi zajlik a pályán. A két sportágam tudósításában a legnagyobb különbség egyértelműen a ritmus: amíg egy F1-es hétvégén egy helyszínen töltünk el 3-4 napot és ott rendezkedünk be, addig az idei Európa-bajnokságon egy éjszakánál többet tulajdonképpen csak az első helyszínen, Bakuban töltök el. A torna alatt nem lesz idő fáradtnak lenni. Ott egyébként pont tavaly voltam F1-es versenyen, szóval nem teljesen új a helyszín. Szeretem ezt a fajta dinamizmust. Várom, hogy elkezdődjön.”


Varga Ákosnak biztosan emlékezetes lesz a 2020-as év, hiszen élete első Eb-jére és olimpiájára készül. „Az Eb-ket azért szeretem nagyon, mert az erős mezőny miatt jó színvonalú mérkőzéseket láthatunk. Az előző tornákból azt vontam le, hogy jobbak a meccsek, ha hűvösebb helyeken rendezik az Európa-bajnokságot. Ilyen szempontból például a svájci-osztrák rendezésű torna ideális volt. Most a 12 helyszín között több északibb várost találunk, úgyhogy ott különösen jó meccsekre számítok.”

„A helyszínek nagy részét bejárom, leginkább a Glasgow-Szentpétervár tengelyen mozgok. Ha minden igaz, ezt az utat háromszor is megteszem oda-vissza. Nagyon jó kommentátori csapat állt össze az M4 Sporton, Knézy Jenővel ismerjük egymást legrégebb óta, Hajdú B. Istvánra nézek fel leginkább, korban Ujvári Máté áll hozzám legközelebb, Lukács Viktor pedig legfiatalabbként a leglelkesebb. Nem fogunk unatkozni.”

Az M4 Sport kommentátori kerete az Európa-bajnokságra (balról jobbra: Lukács Viktor, Knézy Jenő, Hajdú B. István, Varga Ákos, Ujvári Máté)