Élő stream csatornák X

UEFA EURO 2020 UEFA EURO 2020 - Hírek

Több mint tízmillió forint jár az eEURO 2020 győztesének

| Forrás: m4sport.hu
Hétfőn megkezdődtek az UEFA eEURO 2020 selejtezői, ahol az UEFA 55 nemzeti tagszövetsége igyekszik biztosítani helyét a júliusban, Londonban megrendezett tornára.

(forrás: UEFA)

A csapatokat öt darab ötfős és hat darab hatfős csoportokba osztották, ahol mindenki kétszer játszik egymással, egyszer „otthon” és egyszer „idegenben”. A végén a tíz csoportgyőztes és a legjobb hat csoportmásodik kvalifikálja magát a tornára, amelyet július 9-10-én rendeznek Londonban. Magyarország a selejtezősorozat G csoportjába került Gibraltár, Törökország, Bulgária, Észtország és Németország mellé. A selejtezőket március 16-án és 30-án játsszák, és az is eldőlt, hogy Kapitány Bence és Henger Dávid képviseli a magyar színeket.

A legjobb 16 között a csapatokat négy darab négyfős csoportba osztják, ahonnan az első kettő jut a negyeddöntőbe. A negyeddöntő résztvevői között 100 ezer dollárt (kb. 30 millió forintot) osztanak szét, míg a végső győztes – a július 12-ei, Wembley Stadionban rendezett döntőre szóló jegyek mellett – 40 ezer dollárt (kb. 11,5 millió forintot) nyer.

A játékosok a Konami eFootball Pro Evolution Soccer 2020 (PES2020) videojátékban mérik össze tudásukat Playstation 4-en.

A mérkőzéseket az UEFA a hivatalos Youtube-csatornáján élőben közvetíti.

További Hírek