Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Decemberre tolná az UEFA a 2020-as Eb-t?

m4sport.hu
Hiába nincs semmi jelentős futballesemény 2021 nyarán, elképzelhető, hogy mégsem egy évet, csak egy felet tolják el az eb-t.
A Puskás Aréna lenne az Eb egyik helyszíne. MTI/Illyés Tibor

Egyre valószínűbb, hogy a világméretű koronavírus-járvány miatt nem lehet megrendezni a június 12. és július 12. között esedékes labdarúgó Európa-bajnokságot. Ez lett volna az első olyan Eb, melyet 12 országban rendeztek volna és amelynek egyik házigazdája három csoportmeccsel és egy nyolcaddöntővel Magyarország lett volna.

Mivel a vírus a labdarúgókat sem kíméli, így a kontinens legtöbb országában jelenleg szünetel a bajnokság, így a legtöbb helyen véget sem ért volna az Eb-re. A brit Telegraph információi szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) épp ezért először azt vette fontolóra, hogy 2021 nyarán rendezné meg a tornát, lévén akkor semmilyen jelentős futballesemény nincs.

A legújabb felvetés szerint azonban felmerült annak a lehetősége, hogy a tornát – bízva a járvány addigi megszűnésében – már idén decemberben megtartanák. A szövetség kedden videokonferenciát tart mind az 55 tagállam bevonásával, és ennek egyik fő pontja lehet a torna időpontjának kiválasztása, valamint a Bajnokok Ligája és az Európa-liga idei befejezésének lebonyolítása.

A decemberi időpont azért is lenne érdekes, mert a 2022-es katari vb is az év utolsó hónapjában lenne, és már annak kihirdetésekor is sokan felszólaltak a szokatlan időpont ellen. Ráadásul a világ egyik legerősebb bajnokságában, az angol Premier League-ben nincs téli szünet, így ők minden bizonnyal a felvetés ellen szólalnak majd fel.