Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Mancini: Ha 2021-ben kell megnyerni az Eb-t, akkor nyerjük meg

m4sport.hu/deccanherald.com/
Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini a Rai Sportnak nyilatkozott a koronavírus miatt kialakult helyzettel kapcsolatban. Elmondta, hogy felkészült arra a lehetőségre is, hogy az Európa-bajnokságot csak 2021-ben rendezi meg az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).
 

„Már a nyáron megnyerhettük volna az Európa-bajnokságot, de ugyanezt megtehetjük akár 2021-ben is” – kezdte mondandóját az olasz Rai Sport televíziónak.

„Figyeljük, hogy dönt az UEFA, bármi történjen, mi alkalmazkodunk. Most az elsődleges az, hogy életeket mentsünk” – mondta a koronavírus-járvány által kialakult szituációról Mancini.

Az európai szövetség illetékesei kedden üléseznek, hogy döntést hozzanak az összes nemzeti bajnoksággal és az Európa-bajnoksággal kapcsolatban, amelyet a kiírás szerint június 12. és július 12. között rendeznének meg.

A 12 országban zajló kontinensviadal pont az olasz fővárosban, Rómában venné kezdetét, ahol jelenleg Európában a legrosszabb a helyzet a koronavírus miatt.

Olaszországban kormányrendelet alapján minden sporteseményt elhalasztottak, április 3-ig semmilyen eseményt sem rendeznek meg. A 60 milliós országban már bevezették a kijárási tilalmat, mivel a regisztrált koronavírusos esetek száma bőven eléri a 24 ezret, az áldozatok száma pedig meghaladta az 1800-at.

Az olasz szövetségi kapitány figyelmeztet, hogy komolyan kell venni az intézkedéseket, ami most hazájában zajlik, hamarosan egész Európát érinteni fogja.

„Tényként kell kezelni, hogy az a probléma, amivel itt szembesülnünk kellett, hamarosan a többi nemzetet is érinteni fogja. Mindenekelőtt az emberek egészségét kell védelmeznünk. Várnunk kell még, mikor csúcsosodik ki a járvány. Amikor már enyhülni kezd a veszély, majd akkor kezdhetünk el beszélni a jövőről, akkor hozhatunk döntéseket. Az ilyen drámai helyzetek még erősebbé is tehetnek minket. Legalábbis remélem” – mondta az olasz kapitány.

Borítókép: Roberto Mancini (EPA/DANIEL DAL ZENNARO)