Élő stream csatornák X

UEFA EURO 2020 Válogatott UEFA EURO 2020 - Hírek

Rossi az Eb-halasztásról: Most valami a futballnál is sokkal fontosabb

| Forrás: MLSZ
Marco Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitánya nem lepődött meg az UEFA keddi döntésén, miszerint 2021 nyarára halasztják az Európa-bajnokságot. Mielőtt újra a futballpályán mérnék össze a csapatok a tudásukat, egy nagyobb közös cél kell lebegjen mindnyájunk szeme előtt – nyilatkozta az MLSZ honlapjának.
 

„Az elmúlt időszakban minden idegszálunkkal és energiánkkal a rájátszásra és az Európa-bajnokságra koncentráltunk, mert nagy lehetőség lenne a magyar válogatott és a szurkolók számára a kijutás egy részben hazai rendezésű tornára, és részese lenni egy különleges eseménynek – idézi Rossit a szövetség a döntéssel kapcsolatban. – Ugyanakkor ezekben a napokban valami a futballnál is sokkal fontosabb: harcolni a családtagjaink, a barátaink és a saját egészségünkért! Olaszként különösen jól tudom, hogy ez a helyzet mennyire embert próbáló és komoly feladat. Érthető tehát, ha most nem lehet döntést hozni a folytatásról. Jelenleg az a legfontosabb, hogy mindannyian otthon maradjunk, így elérve azt, hogy a vírus terjedésének mértékét és sebességét csökkenteni tudjuk. Ha ezt közösen elértük és túl leszünk ezen a nehéz időszakon, akkor majd újra koncentrálhatunk arra, hogy a labdarúgásban kitűzött céljainkat elérjük. Akármikor is kell legközelebb pályára lépnünk, készen fogunk rá állni! Addig viszont ez a közös feladatunk, amit csak együtt érhetünk el!”

Az európai szövetség keddi döntése értelmében az Eb-t – amelyet idén június 12. és július 12. között bonyolítottak volna le a magyar főváros mellett Londonban, Bakuban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában – jövőre június 11-től július 11-ig rendezik meg.

Miután ez érinti a további sorozatokat is, a jövő évi részletes programot és versenynaptárat az UEFA munkacsoportja dolgozza ki a közeljövőben, ideértve a 2021-es, részben magyar rendezésű U21-es Európa-bajnokságot is.

További Hírek