Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A 2021-es Eb-t is EURO 2020-nak fogják hívni? Az UEFA még nem döntött

mti
UEFA EURO 2020 marad a labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos elnevezése annak ellenére, hogy a tornát a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztották.

„Bízunk benne, hogy minden helyszín változatlan marad, és a tornát jövőre is az eredeti tervek szerint rendezhetjük meg” – áll az európai szövetség (UEFA) pénteki közleményében.

A kontinensviadalra idén június 12. és július 12. között került volna sor Budapesten, Londonban, Bakuban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában. Az UEFA kedden döntött a halasztásról, és azt is meghatározta, hogy jövőre június 11-től július 11-ig rendezi meg a tornát.

Aleksander Ceferin, a szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy a 24 csapatos, 51 mérkőzésből álló Európa-bajnokság elhalasztásának költségei valószínűleg euró-százmilliókban mérhetők majd.

FRISSÍTÉS: Az UEFA nem sokkal az első közlemény megjelenése után elnézést kért a téves tájékoztatásért, egyben közölte: még nem született döntés a 2021-re elhalasztott Eb elnevezéséről.