Élő stream csatornák X
×

UEFA EURO 2020 UEFA EURO 2020 - Hírek

Érintetlen maradt az Eb rendező városainak listája

| Forrás: UEFA
A jövő évre halasztott labdarúgó Európa-bajnokság mind a 12 helyszíne vállalta a 2021-es rendezést is, így az időpontokon kívül az UEFA-nak semmin sem kellett változtatnia a torna lebonyolításával kapcsolatban.
 

Az európai szövetség szerdán hivatalosan is bejelentette a 2021. június 11. és július 11. között megrendezendő Eb hivatalos meccsidőpontjait, melyben nincs változás az eredeti tervekhez képest, ugyanis a felröppenő hírekkel ellentétben a rendező városok listája változatlan marad.

Korábban leginkább a nyitómérkőzésnek is otthont adó Róma és Bilbao visszalépéséről lehetett hallani. De akárcsak Amszterdam, Baku, Bukarest, Budapest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München és Szentpétervár, az olasz és a spanyol házigazda is változatlan feltételekkel várja a jövő évi tornát. A magyar fővárosban három csoportmérkőzés és egy nyolcaddöntőre kerül sor, már csak az a kérdés, hogy házigazdaként a mieink csatlakoznak-e a Németország, Franciaország, Portugália hármashoz.

Az UEFA a márciusban elmaradt Eb-pótselejtezők új időpontját is kijelölte, eszerint a magyarok október 8-án lépnek pályára Bulgáriában, a párharc győztese pedig november 12-én fogadja az izlandi-román mérkőzés továbbjutóját.

Az Eb csoportbeosztása:

A csoport (Róma és Baku): Törökország, Olaszország, Wales, Svájc
B (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
C (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, a D divízió győztese, vagy Románia
D (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, a C divízió győztese, Csehország
E (Bilbao és Dublin): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, a B divízió győztese
F (München és Budapest/Puskás Aréna): A divízió győztese (kivéve Románia, mert akkor a D divízió győztese), Németország, Franciaország, Portugália

További Hírek