Élő stream csatornák X
×

Válogatott UEFA EURO 2020 - Hírek

Októberben és novemberben lesznek az Eb-pótselejtezők

| Forrás: m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott októberben játssza le az eredetileg március 26-ára tervezett, Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt – döntött az UEFA.

A magyar válogatott március 26-án Bulgária vendége lett volna Szófiában, majd a párharc győztese öt nappal később az izlandi–román összecsapás nyertesét fogadta volna, immár az Eb-részvételért. A koronavírus-járvány miatt a találkozók időpontját először június 4-ére és 9-re módosították, majd ezt a dátumot is tovább csúsztatták. Az októberre halasztott első meccs után a mindent eldöntő mérkőzést novemberben rendezik az Európai Labdarúgó Szövetség vezető testületének döntése nyomán.

A kontinensviadalt, amelynek részben Budapest is házigazdája, a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztották.

Az Eb-pótselejtező mindkét körét a Nemzetek Ligája új idényének aktuális fordulója előtt rendezik meg. A mieink október 8-án kezdenek Bulgáriában, továbbjutás esetén pedig november 12-én fogadhatja a magyar válogatott az Izland–Románia összecsapás győztesét.

Az UEFA döntése értelmében nem változik jelentősen a Nemzetek Ligája új, őszi lebonyolítás, ám a versenynaptár sűrűbb lesz a szokásosnál. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a másodjára kiírt sorozat másodosztályában szerepel, a török, a szerb és az orosz csapattal azonos csoportban.

A Nemzetek Ligája első két mérkőzését szeptember 3. és 8. között rendezik meg, a folytatásban, az októberi és novemberi FIFA-játéknapokon két-két meccs helyett három-három találkozó kerül megrendezésre a rendelkezésre álló nyolc nap alatt, oly módon, hogy mindkét esetben az Eb-pótselejtező-mérkőzéssel indul a futball hete.

További Hírek