Élő stream csatornák X
×

UEFA EURO 2020 Válogatott UEFA EURO 2020 - Hírek

Rossi: Jobban játszottak, mi viszont nyertünk – egy kicsit a szerencsének is köszönhetően

| Forrás: M4 Sport
Az Európa-bajnoki pótselejtezőn Bulgáriában kiharcolt továbbjutás ellenére a lefújás után nem értékelt felhőtlenül a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi.

A 3-1-es siker ellenére vegyes érzések kavarogtak az olasz szakemberben. „Egyrészről boldog vagyok, hogy sikerült bejutni a döntőbe – fejezte ki örömét a csapat, a stáb és a mögöttük álló szurkolók miatt. – Ugyanakkor nem vagyok elégedett azzal, amilyen stílusban futballoztunk.” Ennek ellenére elismerte, nem mindig párosul jó játékkal a győzelem, mint Törökországban.

„Ma a bolgár csapat jobban játszott, mint mi. Mi viszont szerencsések voltunk az apró részletekben – és nyertünk, egy kicsit a szerencsének is köszönhetően.”

Úgy érzi, nem a legjobban tartották be a játékosai a taktikai utasításokat, ezekből adódtak elsősorban a nehézségek. Ugyanakkor hangsúlyozta, mekkora változáson esett át a keret szűk egy év alatt, és a nyomás szokatlan lehetett jó néhány kiválasztottjának.

Hozzátette, a következő napok Nemzetek Ligája-mérkőzései is fontosak lesznek, de az Izland ellni pótselejtező mindenek felett áll, melyre már van egy terve, de akkor is a koncentráció lesz a legfontosabb.

Az első félidőben két bravúrt is bemutató Gulácsi Péter szerint is jobb teljesítményt kell majd nyújtani a folytatásban. „Egy olyan védésben nagy adag szerencse is van. Ma talán többször volt picit szerencsénk. Játékban azért fejlődnünk kell, ha novemberben is nyerni szeretnénk.”

„Bulgária egyáltalán nem játszott rosszul, jól építette a támadásait – nyilatkozta az első magyar gólt szerző Willi Orbán. – Sokszor ki tudtak szabadulni a letámadásunkból, viszont a megfelelő pillanatban megmutattuk a tudásunkat.”

Egyelőre nem az Izland elleni találkozóval, hanem a szerbek és az oroszok elleni NL-meccsel foglalkozott Kalmár Zsolt, akit boldogsággal töltött el, hogy ilyen fontos meccsen ünnepelhette első gólját a válogatottban.

A csereként gólt szerző Nikolics Nemanja érthetően elégedetten nyugtázta a találkozót. „Jókor voltam jó helyen, és szerencsére megtettem, amiért a mester beküldött. Biztató, hogy három gólt tudtunk szerezni. Egy lépésre vagyunk az álmunktól. Mindegy, ki az ellenfél, cél az Eb-kijutás.”

A magyar válogatott vasárnap Belgrádban Szerbia, majd jövő szerdán Moszkvában Oroszország vendége lesz a Nemzetek Ligájában. November 12-én pedig a Puskás Arénában a Romániát 2-1-re legyőző Izland ellen mérkőzik az Eb-kvalifikációért.

Az M4 Sport és az m4sport.hu a magyar válogatott minden mérkőzését élőben közvetíti.

További Hírek