Élő stream csatornák X
×

UEFA EURO 2020 UEFA EURO 2020 - Hírek

Az UEFA-nál akkor sem esnek kétségbe, ha az Eb-nek nem lehet 12 házigazdája

| Forrás: mti (fotó: epa)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke bízik benne, hogy a korábbi terveknek megfelelően 12 országban tudják lebonyolítani jövőre a kontinensviadalt, de az is elképzelhető, hogy csökkentik a helyszínek számát. A jelenlegi állás szerint az egyik házigazda Budapest.
 

Aleksander Ceferin elmondta, természetesen az eredeti terveket szeretnék végrehajtani, de ha ez nem sikerül, akkor „tizenegy, nyolc, öt, vagy csak egyetlen országban” rendezik meg az eseményt.

A Movistar+ televíziónak adott interjúban a szlovén sportvezető úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány miatt egyelőre korai lenne megjósolni, hogy az Eb mérkőzésein nézők előtt vagy zárt kapuk mögött futballoznak majd a csapatok, s ha szurkolók előtt, akkor lehetséges lesz-e a telt ház.

Ceferin a Bajnokok Ligájával kapcsolatban megjegyezte, hogy pozitív visszajelzéseket kaptak a lisszaboni nyolcas döntőről, és neki is tetszik egy esetleges négyes döntő bevezetésének ötlete. Hozzátette, ennek a lehetőségét érdemes lesz megfontolni, de alkalmazni legkorábban csak a 2024/25-ös idénytől lehetne.

További Hírek