Élő stream csatornák X
×

UEFA EURO 2020 Válogatott UEFA EURO 2020 - Hírek

A Fradi BL-be jutott az izlandi meccsre kijelölt játékvezetővel

| Forrás: MLSZ
A tapasztalt holland játékvezetőt, Björn Kuiperst jelölte ki az UEFA a Magyarország–Izland Európa-bajnoki pótselejtezőre.

A 47 éves Kuipers eddig két alkalommal vezetett a magyar válogatottnak: 2009-ben Albániában, majd 2017-ben Svájcban, előbbin 1-0-s győzelemnek örülhettünk, utóbbi 5-2-s vereséggel ért véget.

A legutóbbi közreműködése ennél sokkal frissebb. Szeptemberben a hármas sípszavakor vált ténnyé, hogy a Ferencváros a Molde elleni 0-0-s visszavágón kiharcolta a szereplést a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A vb-t és Eb-t is megjárt Kuiperst 2006 óta foglalkoztatják nemzetközi mérkőzéseken. Ebben a szezonban eddig két BL-meccset kapott, korábban azon túl, hogy több ízben is vezetett BL-elődöntőt, 2014-ben a Real Madrid – Atlético Madrid finálét is rábízták, ahogy az két Európa Liga-döntővel is történt.

Cristiano Ronaldo (balról) és Bjorn Kuipers 2014-ben a labdarúgó Bajnokok Ligája Real Madrid-Atlético Madrid döntőjében (fotó: MTI/EPA/Andre Kosters)

Két honfitársa, Sander van Roekel és Erwin Zeinstra segíti majd az oldalvonalak mellől, és a VAR-szobában is holland kollégáik ülnek majd.

A magyar-izlandi Eb-pótselejtezőt, ahogy a válogatott Szerbia elleni vasárnapi, és Törökország elleni szerdai Nemzetek Ligája-meccsét is élőben közvetítjük az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

További Hírek