Élő stream csatornák X
×

UEFA EURO 2020 Válogatott UEFA EURO 2020 - Hírek

Sajátos rekordot ért Szoboszlai Izland elleni gólja

| Forrás: m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki-selejtezőcsoportjából négy ország is ott lesz a kontinenstornán.
 

A magyar labdarúgó-válogatott Izland elleni sikerével (2–1) kivívta az Európa-bajnoki részvételt, ami egyben azt is jelenti, hogy Eb-selejtezőcsoportunkból négy nemzet is ott lesz a 2021 nyarára halasztott, részben magyar rendezésű kontinenstornán – Horvátország és Wales egyenes ágon jutott ki az Eb-re, míg Szlovákia Marco Rossi csapatához hasonlóan pótselejtezőn vívta ki a részvétel jogát, miután hosszabbítást követően 2-1-re verte Észak-Írországot.

A magyar válogatott Nemzetek Ligája harmadosztályát jelentő C divízióban elért második helyük pótselejtezőt jelentett, mert az A és a B osztály csapatai számára fenntartott négy-négy pótselejtezős hely nem kelt el, mivel az első két osztályból összesen csak öt csapat nem jutott ki az Eb-re egyenes úton. Emiatt a C divízióból töltötték fel a mezőnyt, a magyar válogatott így kapott második esélyt.

Mivel a jelenlegi helyzet a Nemzetek Ligájának köszönhető, s ez a sorozat korábban nem volt, így természetes, hogy nemcsak az ezt megelőző Európa-bajnokságokra, de világbajnokságra sem kvalifikált korábban egy csoportból négy ország, így inkább azt néztük meg, hogy a tíz 2020-as Eb-selejtezőcsoportból akad-e másik, amelyből négy válogatott lehet ott a nyári tornán.

Magyarország mellett Szlovákia, Skócia és Észak-Macedónia váltotta meg a jegyét csütörtökön, ám mivel a selejtezőcsoportban 3. helyen végzett szlovákok velünk együtt az E csoportban küzdöttek, marad a G és az I csoport. Előbbiben az észak-macedónok, utóbbiban a skótok is a 3. helyen végeztek, tehát kiderül, nincs olyan Eb-selejtezőcsoport, melyből a magyarhoz hasonlóan négyen is kijutottak volna az Eb-re – a Rossi-csapat az egyetlen, amely negyedikként végzett csoportjában, mégis ott lehet a kontinenstornán.

Tehát korábban soha nem látott módon lesz ott négy, egy selejtezőcsoportban szerepelt ország nagy világeseményen – jelen esetben Európa-bajnokságon.

További Hírek