Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Münchenben továbbra is négy Eb-meccs megrendezésére készülnek

MTI
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet ellenére München változatlanul négy mérkőzés megrendezését tervezi a tavalyról idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokságon, melynek három csoporttalálkozóját és egy nyolcaddöntőjét a budapesti Puskás Arénában bonyolítják le.
 

A bajor városvezetés oktatási és sportosztálya kedden számolt be erről azok után, hogy egyes szakértők a járványügyi helyzet rosszabbodására számítanak a következő hónapokban, ennek nyomán pedig egyre több a kétely azzal kapcsolatban, hogy sorra kerülhet-e az Eb az eredeti tervek szerint Európa 12 nagyvárosában.

A müncheni városvezetés közleménye szerint „az Allianz Arénában még mindig négy Eb-meccs megrendezése szerepel a tervek között”, a koncepciót pedig folyamatosan a legideálisabb forgatókönyvhöz próbálják igazítani, vagyis ahhoz, hogy lehetnek nézők a kontinensviadal összecsapásain. Hozzátették, a helyzetről minden nap egyeztetnek a Német (DFB), valamint az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA), illetve a biztonsági és az egészségügyi hatóságokkal. Az Eb egyes helyszínekre vonatkozó szabályozásokat és előírásokat március 5-ig kell véglegesíteni.

A német dpa hírügynökség szerint, bár korábban már elutasították azt az ötletet, mely szerint mégis csupán egy országban, vagy nagyvárosban bonyolítsák le az Eb-t, akad olyan szakértő is, aki szerint márciusban annyira megnő a fertőzések száma, hogy a kontinensviadalt végül nem is tudják majd megrendezni.

Dominique Blanc svájci futballelnök múlt pénteken azt mondta, nem valószínű, hogy 12 városban kerül sor majd az Eb-re, melynek sorsáról várhatóan márciusban dönt az UEFA.

A pandémia miatt egy évvel elhalasztott, 2021. június 11. és július 11. között sorra kerülő Eb mérkőzéseinek a mostani tervek szerint Budapest és München mellett Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, Róma és Szentpétervár ad otthont.

A magyar válogatott Budapesten és Münchenben játssza csoportmeccseit. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a világbajnok franciákkal és az Eb-címvédő portugálokkal a magyar fővárosban, a német válogatottal pedig Münchenben csap össze.