Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Bierhoff szerint nem kérdés, hogy lesz-e nyáron Eb

mti
Oliver Bierhoff, a magyarokkal azonos csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott csapatmenedzsere úgy véli, hogy a koronavírus-járvány ellenére idén nyáron megrendezik az Európa-bajnokságot.
 

A korábbi kiváló csatár a Sport Bild című hetilap szerdai számában kifejtette, szerinte az eredeti terveknek megfelelően, a kontinens 12 városában – közte Budapesten és Münchenben – kerül sor az Európa-bajnokságra június 11. és július 11. között.

„Jelenleg az a legfőbb kérdés, hogy lehetnek-e majd szurkolók a stadionokban, de afelől nincs kétségem, hogy a tornára sor kerül. Szerintem a rendező országok számának csökkentése, illetve az Európa-bajnokság egy országban történő megrendezése is kizárt” – nyilatkozta.

Az európai szövetségnek több forgatókönyve van a rendezésre, de a múlt héten megerősítette, hogy továbbra is azt szeretné, ha 12 városban lennének a mérkőzések. A szurkolók beengedéséről áprilisban döntenek.

A Puskás Arénában három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerülne sor. A jelenlegi állás szerint a magyar válogatott hazai pályán találkozna a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal, illetve Münchenben a németekkel. A magyar és a bajor főváros mellett London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amszterdam, Koppenhága, Róma, Szentpétervár, Bukarest és Baku lenne rendező. A nyitómeccset Rómában, az elődöntőket és a döntőt Londonban játszanák.