Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Kroos szerint nem tartoznak az Eb-esélyesek közé, de nincs is rá szükségük

MTI
Toni Kroos, a német labdarúgó-válogatott középpályása szerint az első pillanattól kezdve kiválóan kell teljesíteniük a nyári Európa-bajnokságon ahhoz, hogy jó eredményt érjenek el.
 

A Real Madrid 31 esztendős futballistája a Sky televíziós csatornának adott interjúban azt mondta, az általános vélekedés szerint Németország nem tartozik a torna esélyesei közé. Hozzátette, erre a „szerepkörre” nincs is szükségük, a 2018-as oroszországi világbajnokságon ugyanis hiába indultak a favoritok között, mégis már a csoportkör után búcsúzni kényszerültek.

„Minden tornát, amelyen elindulok, meg akarok nyerni, mert ha előzetesen azt a célt tűzöm ki, hogy jussunk el a negyeddöntőig, akkor biztosan nem is jutunk annál tovább” – nyilatkozta a 2014-ben világbajnok Kroos, aki hangsúlyozta, nagyon bízik a jelenlegi Nationalelfben még úgy is, hogy az Eb-csoportban a címvédő portugálok és a világbajnok franciák, valamint a társházigazda magyarok lesznek az ellenfelek.

A rutinos középpályás hangsúlyozta, a céljuk ezúttal is a végső győzelem, és szerinte nem szabad a problémákkal vagy a nehézségekkel foglalkozniuk, csupán az első pillanattól kezdve jól kell játszaniuk, hogy esélyük legyen a sikerre.

A koronavírus-járvány miatt tavaly nyárról idénre halasztott Eb-t a tervek szerint június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában, köztük Budapesten rendezik. A magyar válogatott Münchenben találkozik a németekkel, és a Puskás Arénában fogadja majd Portugáliát, valamint Franciaországot. A három csoportmeccs után – a francia-portugált is itt rendezik – még egy nyolcaddöntőnek is otthont ad majd a magyar főváros.