Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Újabb szövetségi kapitány támogatja az Eb-keretek bővítését

mti
Roberto Martínez, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya támogatja azt a kezdeményezést, hogy az európai szövetség emelje 23-ról 26 fősre a nyári Európa-bajnokságon szereplő csapatok keretének létszámát.

„Teljes mértékig támogatom a belga szövetség javaslatát a keretbővítésre” – jelentette ki a szakvezető kedden este, a Fehéroroszág elleni világbajnoki selejtezőn aratott 8-0-s győzelmet követően. – „Erre szükség van. A módosítás alkalmazkodna a koronavírus-járvány miatt már bevezetett változtatásokhoz, az öt csere lehetőségéhez, valamint a pandémia okozta bizonytalansághoz és a sérülések megnövekedett számához is.”

Martínez arról is beszélt, hogy az olasz szövetségi kapitánnyal, Roberto Mancinivel – aki hétfőn tett hasonló tartalmú nyilatkozatot – megegyezik a véleményük a kérdésben és ő is felhívta a figyelmet arra, hogy az Eb halasztása miatt nagyon besűrűsödött a válogatottak programja. A következő másfél évben Európa-bajnokság, világbajnoki selejtezők, Nemzetek Ligája és világbajnokság is vár rájuk, márpedig ahhoz, hogy a nagy terhelést elbírják, sok játékost be kell vetniük. Elmondta azt is, hogy Mancini mellett erről már beszélt Gareth Southgate angol szakvezetővel is.

A belga kapitány azt is elmondta, szeretné ha minél hamarabb döntés születne a bővítés kérdéséről, mert fontos tudnia, hány emberrel számolhat a kontinensbajnokságon, melyet ő úgy kezel, hogy az két torna egyben.

„Ez a torna valójában kettő, először a csoportkör, aztán pedig a kieséses szakasz” – jegyezte meg Roberto Martínez.
Az idei évre halasztott Eb-t a kontinens 12 városában, köztük Budapesten rendezik meg június 11. és július 11. között.